BAŞLARKEN
-
HAZIRLIK35'DK
-
PİŞİRME35'DK
-
KİŞİ SAYISI6 Porsiyon
Bayramda sizi ziyarete gelenlere, hatta ziyarete gittiğiniz büyüklerimize rahatalıkla yapıp götürebilceğiniz bayram tatlısı Fincan Kadayıf.
İlk olarak kadayıfları birbirinden ayırın. Sonrasında erittiğiniz tereyağını kadayıfınıza iyice boca edin.
Hazır olan kadayıflarınızı kenara aldıktan sonra, şimdi iç harcını hazırlamaya başlayın. İç harcı için, cevizlerinizi bir mutfak robotu yardımıyla un ufak haline getirin.
Un ufak olan cevizleri cam kaba alıp içine kaymağı ilave edin ve spatula yardımıyla iyice karıştırın. Artık iç harcınız da hazır.
Tatlının adını taşıyan kahve fincanınızı alıp ortası boş olacak şekilde kadayıflarınızı yerleştirin. Ortasına kaymak ve ceviz harcınızı da koyup üstünü tekrar kadayıfla kapatın.
Borcama dizerken fincanınızı ters çevirip teker teker bu şekilde dizin. 180 derecede önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Pişen fincan kadayıfının üstüne soğumuş şerbeti ekledikten sonra, son olarak üzerine kaymak ve ceviz ilave ederek servise hazır hale getirin. Bayram tatlınız artık hazır. Hepinize afiyet olsun.