Kolay İçli Köfte
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
4,00/5Toplam: 1 Oy
view 13.814
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Oruk ismi ile de bilinen içli köfte, sofraların yıldız lezzetlerinden biridir.
Bulgurun içinin bol kıyma ile doldurularak hazırlanır bazen haşlama bazen de
kızartma yöntemi ile pişirilir; ancak nasıl yapılırsa yapılsın emek isteyen bir
yemektir. Öyle canınız istediği an hazır olup mideye indirilecek kadar basit
değildir, önce bir düşünmek ve uygulamaya öyle geçmek gerekir. Kendinizde
içli köfte yapacak gücü bulmak ve etrafa “Yemekte içli köfte vaaar!” haberini
öyle vermek gerekir; ama bu kez durumlar biraz farklı. Sıradaki videomuzda içli
köfte âşıklarının bayılacağı harika bir tarif önerimiz var!
Şöyle bolca kıymayı çeşitli baharatlar ile kavurarak başladığımız işe un, irmik,
bulgur arkadaşlığını katıyor ve harika sonuçlar için basit bir hazırlığa
koyuluyoruz. Daha sonra kızgın yağ ile buluşturduğumuz köfteleri soğumadan
tüketmeye çalışıyoruz, işte o kadar da basit! Hadi siz de hemen videomuzu
izleyip dumanı üzerinde, mis gibi, leziz köfteler için mutfağa ilerleyin. Şimdiden
afiyet olsun!
Kolay içli köfte tarifi, kolay içli köfte nasıl yapılır, kolay içli köfte yapımı, kolay
içli köfte hazırlanışı, kolay içli köfte nasıl hazırlanır, kolay içli köfte malzemeleri
ve daha birçok pratik yemek tarifi MigrosTV’yi videolarında. Bizi takip etmeye
devam edin!

YAPILIŞI:

1. İlk olarak iç harcı hazırlayın ve soğuması için bırakın.
2. Bir tavaya sıvı yağını ilave edin ince ince doğranmış soğanları ilave edip kavurun ardından kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
4. Baharatlarını ilave edin.
5. Ocak’tan alıp soğutun ardından maydanozu ilave edip karıştırın.
6. Köfte hamuru için bulguru bir kaseye alın üzerine sıcak suyu ilave edin üzerini streçle kapatıp bulgurlar yumuşayıp şişene kadar bekletin.
7. Yumuşayan bulgurlara kalan tüm malzemeleri ekleyip yoğurun. Hamuru 10-15 dk dinlendirip hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve içerisini açıp iç harçtan 1 kaşık doldurun (iç harcı açarken elinizi suya batırarak açarsanız daha kolay olur).
8. Açık yerini kapatın elinizde hafif bastırarak yuvarlayın tüm malzeme bitene kadar bu işlemi gerçekleştirin ve kızgın yağda kızartın.

EN ÇOK İZLENENLER