Krem Karamel Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
view 2.675
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Krem Karamel Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Krem karamel lezzetini evinizde yaşamak ister misiniz?  Nefis ve şölen tadında bir lezzet. Krem karamel tarifi MigrosTV’de. Daha pek çok tatlı, reçel, turşu ve konserve tarifleri; pratik ve aperatif lezzetler için MigrosTV’yi takip edebilirsiniz.

Püf noktası:
Kullanmış olduğunuz malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
Karameli çok koyu bir renk almadan ocaktan alın. 
Isıya dayanıklı fırın kabına aldığınız krem karamel kaplarının yarısına gelene kadar su eklemeye dikkat edin. Aksi takdirde ısıyla kaynamaya başlayan su krem karamellerin içerisine girecek ve kıvamını bozacaktır.

Krem Karamel Yapımı:

1. Karameli için; küçük bir sos tenceresine aldığınız toz şeker ve suyu kısık ateşte karamel rengini alana kadar kaynamaya bırakın.
2. Hazırladığınız karameli ısıya dayanıklı küçük kaplara paylaştırıp bir kenarda bekletin.
3. Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları derin bir kaseye alın. Toz şeker ilavesiyle şeker taneleri eriyene kadar karıştırın.
4. Süt ilavesiyle köpük köpük olana kadar çırpmaya devam edin. Vanilya ilavesiyle tadını zenginleştirin.
5. Köpük köpük olan sütlü ve yumurtalı karışımın üzerindeki süt köpüklerini bir kaşık yardımıyla alın.
6. Tabanını karamel ile kapladığınız fırın kaplarının üzerine yumurtalı ve sütlü karışımdan ekleyin.
7. Geniş bir fırın tepsisine dizdiğiniz porsiyonluk tatlı kaplarının yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin.
8. Önceden ısıtılmış 170-175 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız tatlıları, oda sıcaklığında dinlendirip buzdolabında soğutun. Kalıplarından ters çevirip çıkardığınız tatlıları soğuk olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER