MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Laz Böreği Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI5 Porsiyon

Makarnalı börek oluyor da muhallebili börek neden olmasın? İşte tam olarak bu sorunun cevabı, laz böreği olabilir! Şimdiden uyaralım, aman ha börek diye yemeye başlamayın; çünkü o içinde muhallebi bulunan bir tatlı kıvamında aslında. Yani su böreği gibi bir lezzet beklerken baklava benzeri bir lezzetle karşılaşıp hayal kırıklığına uğramayın. Gerçi laz böreği, kafaları bir hayli karıştırırsa da damakları da o denli mutlu ediyor; yani hayal kırıklığı pek de söz konusu olmuyor. Tekdüze bir damak zevki olanlara değil, farklı lezzetler arayan damaklara hitap ediyor.

Adından da anlaşılacağı üzere Karadeniz yöresine ait olan laz böreğinde ısırırken duyulan çıtırtı, içindeki yumuşacık muhallebi ile yatıştırılıyor. Damakta yayılırken güzel hislere bırakıyor sizi. Detaylar videomuzda, şimdiden afiyet olsun!

Laz böreği nasıl yapılır, laz böreği tarifi, nefis laz böreği yapımı, kolay laz böreği nasıl yapılır, evde laz böreği yapımı ve daha birçok farklı tarif için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Servis Önerisi:

Ilık bir hale gelince üzerine bir miktar pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

 

 

Laz Böreği Tarifi
MALZEMELER
  • yufka

    1 paket
  • yumurta

    2
  • süt

    3 sb.
  • un

    Yarım çb.
  • nişasta

    Yarım çb.
  • toz şeker

    1 çb.
  • tereyağı

    200 gr.
  • sıvı yağ

    Yarım çb.
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Tencere içerisinde süt, şeker, un, nişasta ve yumurtayı karıştırın. kıvam aldığı zaman tereyağ ve şekerli vanilini ekleyip yedirin ardından soğuması için başka bir kaba alın.

  • 2. Adım

    Baklavalık yufkayı açıp kullanacağınız tepsinin boyutuna göre ortadan ikiye kesin. Yufkanın katmanlarına sürmek için kullanacağınız tereyağını eritin ve içerisine sıvı yağ ekleyin.

  • 3. Adım

    İlk olarak tepsinin tabanına fırçayla çok az yağ sürerek yufkaları dizmeye başlayın. Her dizdiğiniz yufkanın üzerine fırça ile erittiğiniz yağdan sürmeniz gerekir.

  • 4. Adım

    Yufkaların ilk katını dizdikten sonra soğumuş olan muhallebiyi döküp eşit bir şekilde yufkanın üzerine dağıtın. Kalan yufkaları yine aynı şekilde üst üste dizin ve har katına yağ sürün.

  • 5. Adım

    Yufkaların tamamın koyduktan sonra en üst katına da yağ sürüp dilimleyin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin ve servis edin.