MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Limonlu Levrek Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Lezzetli ve pratik balık tariflerimize bir yenisini daha ekledik; Limonlu levrek. Vitamin deposu limon, olmazsa olmaz dedik, ceviz ekleyerek farklı bir lezzet kattık. Türk Mutfağı’nın onlarca yemeğe ilham veren sebzesi patatesi de bu kez levrek ile buluşturduk. Ortaya hem sağlıklı, hem lezzetli hem de farklı bir tat çıktı. Biz çok beğendik, siz de vakit kaybetmeden deneyin deriz. Afiyet olsun. Limonlu levreğin yanına şöyle leziz bir roka salatası yapmak isterseniz, buraya buyurun!

Limonlu Levrek Tarifi
MALZEMELER
  • patates

    2 adet küp doğranmış
  • levrek

    2 adet fileto
  • domates

    4 adet kiraz
  • zeytinyağı

    1/2 su bardağı
  • limon

    6 dilim
  • ceviz

    80 gr dövülmüş
  • biberiye

    Bir tutam
  • kekik

    Bir tutam
  • köri

    Bir tutam
  • tuz

    Bir tutam
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Küp doğranmış patatesleri bir kaba alın.

  • 2. Adım

    Kiraz domates, ceviz, kekik, tuz, biberiye ve toz köri ilave ederek harmanlayın.

  • 3. Adım

    Sonra patatesleri fırın tepsisine yayın.

  • 4. Adım

    Aynı kapta levrekleri patateslerden arda kalan sosa bulayın.

  • 5. Adım

    Küp patateslerin yanına limon dilimleri dizerek levrek filetolarının üzerine koyun.

  • 6. Adım

    Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dk pişirerek servis edin.