MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Limonlu Süt Tatlısı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME35'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Hafif, kolay, büyüleyici; karşınızda limonlu süt tatlısı! Limon ve süt kokusunun dostluğuna bayılanlar; bu tarif tam da sizin için! Biraz irmik helvası, biraz baklava biraz da güllaçtan rol çalan limonlu süt tatlısı, kat kat ve çıtır çıtır halleriyle sizi hayran bırakmaya geliyor! Pratik hazırlanışı ile hiç yormayan ama sonuçları ile epey iddialı olan limon tatlısı tarifini öğrenerek âdeta hayatınıza bir güzellik katabilirsiniz. Onunla ister okuldan gelecek çocuğunuza güzel bir sürpriz hazırlayın ister kendinizi şımartın isterseniz de özel bir akşam yemeği sonrasında konuklarınızı büyülemeye devam edin; seçim sizden, tarifi bizden!

Çıtırtısı ile kulakları, lezzeti ile damakları, mis gibi limon kokusu ile burunları mest edecek limonlu süt tatlısı yapımı hakkında tüm detaylar videomuzda. Şimdiden tatlı mı tatlı bir sofra dileriz!

Limonlu süt tatlısı tarifi, limonlu süt tatlısı yapımı, limonlu süt tatlısı yapılışı, limonlu süt tatlısı hazırlanışı, limonlu süt tatlısı nasıl hazırlanır, limonlu süt tatlısı nasıl yapılır, limonlu süt tatlısı malzemeleri, nefis limonlu süt tatlısı, ev yapımı limonlu süt tatlısı, pratik limonlu süt tatlısı ve daha birçok farklı tatlı tarifi MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın!

Limonlu Süt Tatlısı Tarifi
MALZEMELER
  • irmik

    1,5 su bardağı
  • toz şeker

    1 su bardağı
  • süt

    6 su bardağı
  • limon kabuğu rendesi

    1 adet
  • vanilya

    1 paket
  • baklava yufkası

    4 adet
  • tereyağ

    Üzeri için; 8 yemek kaşığı
  • süt

    5 yemek kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bir tencere içerisine vanilya ve limon kabuğu hariç tüm malzemeleri ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.

  • 2. Adım

    Muhallebi kıvamına gelince limon kabuğu ve vanilya ilave edin, ocaktan alın.

  • 3. Adım

    Bir fırın kabını yağlayarak içerisine ılınmış olan tatlıyı eritilmiş olan tereyağını ve sütü karıştırın.

  • 4. Adım

    Tatlının üzerine baklava yufkası koyup arasına tereyağlı ve sütlü bu karışımdan dökün, üzerine tekrar yufka ve tekrar tereyağlı sos yaparak bu işlemi yufkalar bitene kadar yapın

  • 5. Adım

    180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.

  • 6. Adım

    Tatlı soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ve taze meyvelerle süsleyerek servis edebilirsiniz.