Mantarlı Fırın Pilav Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,00/5 Toplam: 1 Oy
view 4.244
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Mantarlı Fırın Pilav Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Nefis pilav tariflerimizde sırada mantarlı pilav var. Bu kez pilava sağlık deposu vitamin zengini mantarı ilave ederek daha besleyici daha lezzetli bir tat ortaya çıkardık. Sıra dışı pilav tarifimizi mutlaka deneyin.

Püf noktası:

Pişirme işlemi fırında da devam edeceği için pilavı suyunu tamamen çekene kadar pişirmeyin.

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz mantar çeşidi ve baharatları kullanabilir, sıcak su yerine et suyu ilave edebilirsiniz.

Mantarlı Fırın Pilav Yapımı:

1. Derin bir tencereye aldığınız zeytinyağı ve tereyağını kısık ateşte kızdırın.
2. Doğranmış mantarları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.
3. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz Yasemin pirincini ekleyip mantarlarla birlikte kavurun. Tuz ve karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.
4. Kavrulan pirinçlere sıcak su ve bezelye ilave edip yarı suyunu çekene kadar pişirin.
5. Isıya dayanıklı bir fırın kabına aktardığınız pilavı doğranmış dereotu ilavesiyle karıştırın.
6. Üzerine eklediğiniz rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-12 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER