MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Milföyden Laz Böreği Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK'DK
  • PİŞİRME'DK
  • KİŞİ SAYISI Porsiyon

Ramazan sofralarına lezzet katacak muhteşem bir tarifle karşınızdayız! MigrosTV’de şef Beyhan Kadayıfçı, Pek Food’un Zeytinyağlı Milföy Hamuru ile nefis bir Laz Böreği yapımını sizinle paylaşıyor. Bu tarif, hem pratik hazırlanışıyla dikkat çekiyor hem de iftar sofralarınızı şenlendirecek bir tatlı alternatifi sunuyor.

Aşağıda yer alan listeden tarif için gerekli olan malzemeleri öğrenebilirsiniz. Eksik olan ürünlerinizi Migros mağazaları ya da Migros uygulamasından temin edebilirsiniz!

Eğer hazırsanız tarif detaylarına geçelim!

Ayrıca MigrosTV Youtube kanalını ziyaret etmek için hemen tıklayın!

MigrosTV’nin ilginizi çekebilecek diğer videoları;

Kırmızı etli yemek tariflerini izlemek için tıklayın!

Tavuklu tarifleri izlemek için tıklayın!

Balık tarifleri için tıklayın!

Köfte tarifleri için tıklayın!

Mevsim sebzeleri ile hazırlanan yemek tarifleri için tıklayın!

Hamur işi tarifleri için tıklayın!

Milföyden Laz Böreği Tarifi
MALZEMELER
  • Pek Food Zeytinyağlı Milföy Hamuru

    1 paket
  • Süt

    3 su bardağı
  • Un

    3 yemek kaşığı
  • Nişasta

    1 tatlı kaşığı
  • Şeker

    5 yemek kaşığı
  • Yumurta sarısı

    1 adet
  • Tereyağı

    2 yemek kaşığı
  • Vanilya

    1 paket
  • Şerbeti İçin;

  • Su

    1,5 su bardağı
  • Toz şeker

    1,5 su bardağı
  • Limon

    1 dilim
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Milföyleri önce ikiye, ardından dörde bölüp fırın tepsisine dizin ve 200 derecede üzerleri kızarana kadar 20-25 dakika pişirin.

  • 2. Adım

    Bu sırada kreması için bir tencereye süt, un, nişasta, yumurta sarısı ve toz şekeri ekleyip iyice karıştırın. Ardından ocağa alıp sürekli karıştırarak pişirin. Kıvam alınca içerisine tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın, ocaktan alın.

  • 3. Adım

    Şerbeti için su ve toz şekeri bir tencereye alıp kaynatın. Kaynadıktan sonra içerisine limon dilimini ekleyip altını kısın ve 15 dakika daha kaynatın, sonrasında ocaktan alıp soğumaya bırakın.

  • 4. Adım

    Pişen milföyleri ortadan ikiye ayırarak alt kısımları uygun kaba dizin. Üzerine hazırlamış olduğunuz muhallebiyi gezdirin, kalan milföyleri de üzerine ekleyin. Şerbeti üzerine ekledikten sonra buzdolabına kaldırıp dinlenmeye bırakın, soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.