Muhallebili ve Kadayıflı Revani Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,62/5 Toplam: 21 Oy
view 54.199
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Muhallebili ve Kadayıflı Revani Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

İşte karşınızda şerbetli tatlı mı, sütlü tatlı mı diye düşünmeyi bir kenara bıraktıracak tatlı tarifimiz; muhallebili ve kadayıflı revani.

Püf noktası:

Damla sakızlı muhallebi karışımını kıvam alana kadar karıştırmayı unutmayın. Küçük parçalara ayırdığınız kadayıfları arzuya önce önceden kavurarak da tatlı tabanını hazırlayabilirsiniz.

Muhallebili ve Kadayıflı Revani Yapımı:

1. Çok az miktarda yağ ile yağladığınız kelepçeli kek kalıbının tabanını kadayıfla kaplayın. Üzerine file fıstıkları serpiştirin.
2. Şerbet karışımı için; derin bir tencereye aldığınız toz şeker ve suyu kısık ateşte 10-12 dakika kaynatın. Az miktarda eklediğiniz taze sıkılmış limon suyuyla kestirip ocaktan alıp dinlenmeye bırakın.
3. Revani karışımı için; oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları toz şeker ilavesiyle çırpın.
4. Zeytinyağı ve süt ilavesiyle karıştırma işlemini kısa bir süre daha sürdürün.
5. Sırasıyla eklediğiniz irmik, un, kabartma tozu, vanilya ilavesiyle kıvam alana kadar karıştırın.
6. Hazırladığınız karışımı tel kadayıfların üzerine döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
7. Muhallebisi için; sütü derin bir tencereye alın. Buğday nişastası, pirinç unu, toz şeker ve vanilya ilavesiyle kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
8. Kıvam almaya başladığında son olarak eklediğiniz tereyağı ve damla sakızı ilavesiyle kısa süre daha pişirip ocaktan alın.
8. Fırından çıkardığınız tatlı üzerine öncelikle şerbet sonrasında muhallebi ekleyip derin dondurucuda bekletin.
9. Kıvam alan tatlıyı dilimler halinde servis edin, arzuya göre çikolata sos ilavesiyle tatlandırın.

EN ÇOK İZLENENLER