MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Muhallebili ve Kadayıflı Revani Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

İşte karşınızda şerbetli tatlı mı, sütlü tatlı mı diye düşünmeyi bir kenara bıraktıracak tatlı tarifimiz; muhallebili ve kadayıflı revani.

Püf noktası:

Damla sakızlı muhallebi karışımını kıvam alana kadar karıştırmayı unutmayın. Küçük parçalara ayırdığınız kadayıfları arzuya önce önceden kavurarak da tatlı tabanını hazırlayabilirsiniz.

Muhallebili ve Kadayıflı Revani Tarifi
MALZEMELER
  • tel kadayıf

    200 gram
  • yumurta

    4 adet
  • toz şeker

    1/2 su bardağı
  • irmik

    1 su bardağı
  • un

    1 su bardağı
  • zeytinyağı

    1/2 su bardağı
  • süt

    1/2 su bardağı
  • vanilya

    1 paket
  • kabartma tozu

    1 paket
  • fıstık

    1/2 su bardağı file
  • su

    Şerbeti için; 2 su bardağı
  • toz şeker

    2 su bardağı
  • limon

    1 dilim
  • süt

    Muhallebi için; 1 litre
  • buğday nişastası

    1 yemek kaşığı
  • pirinç unu

    3 yemek kaşığı
  • toz şeker

    1 su bardağı
  • tereyağı

    1 tatlı kaşığı
  • damla sakızı

    3 parça
  • vanilya

    1 paket
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Çok az miktarda yağ ile yağladığınız kelepçeli kek kalıbının tabanını kadayıfla kaplayın. Üzerine file fıstıkları serpiştirin.

  • 2. Adım

    Şerbet karışımı için; derin bir tencereye aldığınız toz şeker ve suyu kısık ateşte 10-12 dakika kaynatın. Az miktarda eklediğiniz taze sıkılmış limon suyuyla kestirip ocaktan alıp dinlenmeye bırakın.

  • 3. Adım

    Revani karışımı için; oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları toz şeker ilavesiyle çırpın.

  • 4. Adım

    Zeytinyağı ve süt ilavesiyle karıştırma işlemini kısa bir süre daha sürdürün.

  • 5. Adım

    Sırasıyla eklediğiniz irmik, un, kabartma tozu, vanilya ilavesiyle kıvam alana kadar karıştırın.

  • 6. Adım

    Hazırladığınız karışımı tel kadayıfların üzerine döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin.

  • 7. Adım

    Muhallebisi için; sütü derin bir tencereye alın. Buğday nişastası, pirinç unu, toz şeker ve vanilya ilavesiyle kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

  • 8. Adım

    Kıvam almaya başladığında son olarak eklediğiniz tereyağı ve damla sakızı ilavesiyle kısa süre daha pişirip ocaktan alın. 8. Fırından çıkardığınız tatlı üzerine öncelikle şerbet sonrasında muhallebi ekleyip derin dondurucuda bekletin.

  • 9. Adım

    Kıvam alan tatlıyı dilimler halinde servis edin, arzuya göre çikolata sos ilavesiyle tatlandırın.