Mükemmel Pastacı Kreması Yapma Kılavuzu
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
view 110
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
2

Pastacı Kreması Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Pastayı kime sorsak ona bayıldığını söyler. Peki pastaya bayılmanızın temel nedeni nedir, hiç düşündünüz mü? Muhteşem bir kek mi, muhteşem meyveler ya da muhteşem çikolata mı? Elbette pasta yapımında kullanılan her bir malzemenin kaliteli olması, mükemmel bir sonuç elde edebilmek için çok önemlidir; ancak pasta denince mükemmel bir kremanın önemi çok daha fazladır. İşte sıradaki videomuzda tam da bu önemli konuya değindik.

Mükemmel bir pasta hazırlamak istiyorsanız bu kılavuzu incelemeden işe başlamayın! Mükemmel bir krema nasıl yapılır, pasta kreması yaparken nelere dikkat edilmelidir, kremanın kusursuz olması için püf noktaları nelerdir gibi soruların cevabını bulabileceğiniz videomuzu hemen izleyin. Şimdiden kolaylıklar dileriz!

Püf Noktaları 

Streç filmin kremaya tamamen değmesini sağlayın, aksi halde üzeri kabuk bağlar ve bu hoş olmaz.

Kullanmadan önce mutlaka tekrar çırpın, kıvamının ne kadar akışkan ve güzel olduğunu göreceksiniz.

Kıvam alana dek sürekli ve hızlı şekilde karıştırın, bu işlem kıvamının pürüzsüz olmasını sağlar.

Un ve nişastayı elenmiş olarak kullanın, yoksa kremanın içerisinde topaklanır.

Yumurtalı ve unlu karışımı süte ilave etmeden önce mutlaka ısıyı dengeleyin, aksi taktirde pütürlü bir kremanız olur.

Pastacı Kreması Yapımı:

Sütü hafif ısıtın içerisine vanilyalı ilave edip karıştırın. Ardından diğer bir kapta şeker ve yumurta sarısını iyice çırpın içerisine unu ilave edin ısıtılmış olan sütlü karışımdan kepçe kepçe unlu karışıma ekleyin ve ılımasını sağlayın iyice karıştırın ardından sütlü karışıma ilave edin ve kıvam alana kadar iyice karıştırın kovan aldıktan sonra tereyağını ekleyip iyice karıştırın soğuması İçin bir kaba alıp üzerini streç film ile kapatın.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER