Mükemmel Tart Hamuru Yapma Kılavuzu
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
5,00/5Toplam: 1 Oy
view 631
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Tart Hamuru Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Nefis bir tart hazırlamak istiyorsanız bu kılavuzu incelemeden işe başlamayın!

Hünerli ellerde yapılmış, başarılı bir tart; pastaya rakip, iddialı lezzetlerden biridir. Birçok çocuğun da yetişkinin de bayıla bayıla yemek istediği, evinde tart yapıldığında bayram ettiği özel bir tatlıdır. Frambuazlısından çileklisine, portakallısından limonlusuna kadar birçok nefis çeşidi ile kalplerde taht kurmuştur.
Çayın yanında tart olacağı fikri şahanedir; ancak bu keyfin kursakta kalmaması için tart hamurunun kusursuz yapılması gerekir. Öyle ya, tarttan iyi yapılmış bir hamuru çıkardığımızda geriye ne anlamı kalır ki?

O hâlde tüm tart meraklılarını bu videomuzu izlemeye davet ediyoruz, mükemmel bir tart için mükemmel bir hamur yapabilmenin tüm sırlarını veriyoruz.

Tart hamuru nasıl yapılır, tart hamuru yaparken nelere dikkat edilmeli, tart hamuru yapmanın püf noktaları nelerdir? gibi soruların cevaplarını bulabileceğiniz videomuzu hemen izleyin.

Püf Noktaları 

-Tereyağ hariç kullanılan malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
-Fırının önceden mutlaka çok iyi ısınmış olması gerekir.
-Hamurun eşit şekilde pişip kabarmasını önlemek için fırına atmadan önce çatal yardımı ile farklı köşelerine delikler açın.
-Hamuru açarken her yerinin eşit kalınlıkta olmasına özen gösterin aksi halde üzerine konulan malzeme hamuru yumuşatıp yırtabilir.

 

Tart Hamuru Yapımı:

1. Unu bir kabın içerisine eleyin, ardından küp küp doğranmış soğuk tereyağını ilave edin ve yavaşça karıştırarak tereyağının eriyip una kıvam vermesini sağlayın.
2. Diğer tüm malzemeleri de ilave ederek katlaya katlaya nazikçe hamuru karıştırın.
3. İyice karışan ve homojenize olan hamurun üzerini streç film ile kaplayarak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
4. Dinlendirdiğiniz hamurdan üzerine şekil vermek için bir miktar ayırın kalan hamuru 2 yağlı kağıt arasında tart kalıbını kaplayacak kadar açın.
5. Yağlamış olduğunuz tart kalıbına hamuru yerleştirin.
6. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dk pişirin.
7. Hamurun içerisine hangi malzemeyi eklemek isterseniz onu hazırlayın.
8. Soğuk olan malzemeyi tart hamuruna ekleyip üzerine kalan hamurdan istediğiniz şekli vererek tekrar fırında üzeri kızarana kadar pişirebilirsiniz.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER