Mürdüm Eriği Reçeli
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
2

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Mürdüm eriği mevsimi geldiğinde onu yemeye doyamıyorsanız bu tatlı mı tatlı fikre bayılacaksınız demektir. İşte size mürdüm eriğinin vitaminlerinden yararlanabilmeniz için lezzetli bir yöntem; mürdüm eriği reçeli tarifine uymak!

Baştan söyleyelim, maalesef reçel için taze meyve keyfinizden biraz fedakârlık yapıp bir miktar mürdüm eriğini kenara ayırmanız gerekecek ama sonunda buna emin olun ki değecek!

Herkesin kolayca hazırlayabileceği kadar pratik bir yapılışı olan mürdüm eriği reçelinde ihtiyacınız olan en önemli malzeme tabii ki mevsimin en güzel mürdüm erikleri! Geri kalan her şeyin neredeyse kısık ateş üzerindeki tencerenin sihrine kaldığı bu nefis öneri için kolları hemen sıvayıp videomuzu izlemeye başlayın.

Reçeli daha da lezzetlendirecek çubuk tarçını ve şekerlenmesini önleyecek limon suyunu eklemeyi de sakın unutmayın! Minik kavanozlar, renkli kaseler ve çıtır çıtır ekmekler de hazırsa sıradaki kahvaltınızın çok daha lezzet dolu geçmesi için hiçbir engel yok demektir, şimdiden afiyet olsun!

YAPILIŞI:

1. İlk olarak erikleri yıkayıp çekirdeklerini ayıklayın.
2. Bir tencerenin içerisine erikleri ve şekeri ekleyip bir gece bekletin.
3. Bir gece bekleyip suyunu salan erikleri ocağa alıp suyu ve tarçını ekleyip kaynatın.
4. Kıvam almaya başlayınca limon suyunu da ilave edip 5-10 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp kavanozlarda saklayıp tüketebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER