7 Ağustos Hardal Günü’nü Bu Tariflerle Karşılayın

“Her şeyin de bir günü var.” dediğinizi duyar gibiyiz… Evet, neden en sevilen
soslardan biri olan hardalın da bir günü olmasın ve doyasıya kutlanmasın?
Hardal Günü, her yıl ağustos ayının ilk cumartesi günü kutlanıyor. Bu yıl da 7
Ağustos’a denk gelen bu lezzet dolu günü daha da lezzetlendirecek tariflerimizi
sizin için sıraladık. Şimdiden, bu güzel tariflerden dilediğinizi seçebilir, o günü
hardallı lezzetlerle geçirebilirsiniz.
İşte, hardal kullanarak yapabileceğiniz 5 nefis tarif…

1. Çıtır Çıtır Olur: Kayısılı Hardal Soslu Tavuk

Farklı lezzetler denemeye biraz mesafeli yaklaşıyorsanız bu Hardal Günü’nde
değişmeye ne dersiniz? Mesele tavukla kayısıyı bir arada düşünün, üzerine de
hardal sos gezdirin. Tarifimizi denemeden sakın, ön yargılı yaklaşmayın çünkü
bu lezzeti bir kere tadınca bir daha vazgeçemeyeceksiniz! İşte, ünlü
restoranların ana menülerinde yer alacak kadar nefis kayısılı hardal soslu tavuk
tarifi:

  •  Fırını önceden 200 derecede ısıtın.
  •  Butları yıkayın; iyice kurulayın ve fırın tepsisine yerleştirin.
  •  Tuz ve karabiberini serpin; bir kenara koyun.
  •  Bal, hardal ve reçeli kısık ateşte küçük bir tencerede kaynatın.
  •  Ateşi iyice kısın; kıvama gelene kadar ve yarıya inene kadar yaklaşık 15
    dakika kaynatın.
  •  Kayısı karışımını butların üzerine kaşığın arkasıyla eşit bir şekilde
    yayarak dökün.
  •  Tavuğa çatal batırdığınızda suyu çıkana kadar, her on dakikada bir
    yemeğin sosunu üzerine gezdirerek yaklaşık 30 dakika pişirin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Kayısılı Hardal Soslu Tavuk Tarifi

2. Pratik Tarif Arayanlara: Yoğurtlu Hardallı Makarna Salatası

İtiraf etmeliyiz ki küçükten yetişkine, öğrencisinden beyaz yakalısına hepimiz
her çeşit makarnayı seviyoruz. Makarnayı bazen domates sosuyla tamamlıyor,
bazen de ton balığıyla şenlendiriyoruz. Siz de makarnayı çok sevenlerdenseniz
bu Hardal Günü’nü pratik ve güzel bir hardallı makarna ile kutlayabilirsiniz. İşte,
yoğurtlu hardallı makarna salatası tarifi:

  •  Makarnayı haşlayın ve suyunu süzün.
  •  Yoğurt, mayonez ve tane hardalı kâsede karıştırın.
  •  Makarnayı derin bir kâseye alın, içerisine dereotunu kıyıp ekleyin.
  •  Karıştırın ve servis edin.

 

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Yoğurtlu Hardallı Makarna Salatası Tarifi

3. Salataya Âşık Eder: Ballı Hardallı Salata Sosu

“Hardal Günü de olsa ben hafiflikten vazgeçmem, salatamı eksiltmem.”
diyorsanız bu sos tarifi tam size göre! Salata sevmeyenlere bile salatayı
sevdirecek, salatanın en özel ve en farklı dokunuşu olacak bu sosu çok kolay
bir şekilde hazırlayabilir, büyüleyici lezzete ulaşabilirsiniz. İşte, ballı hardallı
salata sosu tarifi:

  •  Derin bir sos kabına aktardığınız hardal, bal, ezilmiş sarımsak, nar ekşisi,
    sızma zeytinyağı, deniz tuzu ve taze çekilmiş tane karabiberi bir çırpıcı
    yardımıyla karıştırın.
  •  Koyu bir kıvam alan salata sosunu önceden hazırladığınız salatanıza
    ekleyip bekletmeden servis edin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Ballı Hardallı Salata Sosu Tarifi

4. Çayın Yanına: Hardallı Patates

Her lezzete yakışan hardal, her hali güzel olan patatesle buluştu. Düşünün ki ne
şahane bir uyum yakalandı! Siz de haşladığınız patateslerden bu kez ne
yapacağınızı düşünüyorsanız, Hardal Günü’ne yakışacak bir seçenek
arıyorsanız hardallı patates tarifi için harekete geçebilirsiniz. İşte, damaklara iz
bırakacak hardallı patates tarifi:

  •  İlk olarak patatesleri sıcak suyun içerisine ekleyip haşlayın.
  •  Haşlanan patatesleri soğutun ve kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
  •  Ardından bir kabın içerisine ekleyin.
  •  Üzerine ince ince kıyılmış olan maydanoz ve taze soğanları ekleyin.
  •  Daha sonra içerisine hardalı, mayonezi de ekleyip tüm malzemeler ile
    iyice karıştırın.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Hardallı Patates Tarifi

5. Kahvaltıya Hazır: Hardallı Sosisli Ekmek Hamurları

Hardal Günü’nün kutlamaları kahvaltıdan itibaren başlasın! Pratik bir şekilde
hazırlanıp hem sunumu hem de lezzetiyle baştan çıkaracak bir tarif arıyorsanız
bu tarif tam size göre! Pizzayı aratmayacak hardallı sosisli ekmek hamurlarıyla
siz de güne nefis bir başlangıç yapmak isterseniz işte, tarifimiz:

 

  •  Ortadan ikiye kestiğiniz sosisleri küçük parçalar halinde doğrayın.
  •  Hardal, ketçap, tuz ve karabiber ilavesiyle harmanlayın.
  •  Muffin kalıplarını sprey yağla yağlayın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz
    ekmek hamurlarını küçük parçalar haline getirdikten sonra muffin
    kalıplarına yerleştirin.
  •  Orta kısımlarını çukurlaştırdığınız ekmek hamurları içerisine sosisli
    karışımından ekleyin.
  •  Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 15 dakika kadar pişirin. Sonrasında
    rendelenmiş cheddar peyniri eklediğiniz ekmek hamurlarını 5 dakika
    daha pişirip sıcak olarak servis edin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Sosisli Ekmek Hamurları Tarifi

 

Hardal siparişinizi Migros Sanal Market’ten oluşturmak için hemen tıklayın.