Sezon Bitmeden Mangalda Kül Bırakmayın; En Popüler 5 Mangal Tarifi

Sonbahar geldi, kış kapıda! Mangaldan önce son çıkış için size şahane tarifler hazırladık.

Mangalda Soslu Kanat

Geleneksek bir lezzet ile başlayalım; mangal ve tavuğun müthiş uyumu, soslu kanat!

tavuk kanat

Malzemeler:

– 800 gram tavuk kanadı

– 1 tatlı kaşığı biber salçası

– 2 diş sarımsak

– 1 yemek kaşığı kekik

– 1 tutam pul biber

– 1 tutam karabiber

– 1 tatlı kaşığı tuz

– Su

– Sıvı yağ

Garnitür için:

– Domates

– Soğan

– Biber

– Patates

Hazırlanışı:

Sosu için bir kaba sarımsağı ve biber salçasını koyup üzerine az miktarda su ilave edip karıştırın. Karışımın üzerine sıvı yağ, tuz, kekik, pul biber ve karabiberi ilave edip iyice çırpın. Karışımın içine tavuk kanatlarını koyup harmanlayın.

Garnitürü hazırlamak için domates, soğan ve biberi iri iri kesip şişlere takın. Patatesleri ise elma dilim olarak kesip haşlayın. Haşlanmış patatesleri tavada pembeleşinceye kadar soteleyin ve üzerine tuz, kekik, pul biber ve karabiber dökün. Soslu tavuk kanatlarını ve şiş üzerine geçirilmiş soğan, domates ve biberi mangalda pişirip servis tabağına alın. Yanına patatesleri ilave edip servis edin.

Barbekü Patlıcan Sos

patlıcan sos

Malzemeler:

– 2 adet patlıcan

– 2 adet yeşil biber

– 120 gram yoğurt

– Yarım limonun suyu

– Ezilmiş 1 diş sarımsak

– 3 kaşık zeytinyağı

– 1 çay kaşığı kişniş

Hazırlanışı:

Biber ve patlıcanları mangalda közleyin. Kabuklarını soyup çatal ile ezin. Üzerlerine yoğurt, zeytinyağı, limon suyu ve sarımsağı ekleyip karıştırın. Sosunuz servise hazır!

Yoğurtla Marine Edilmiş Sığır Filetosu

et nasıl marine edilir

Malzemeler:

– 150 gram fileto et

– 150 gram yoğurt

– Kıyılmış 1 diş sarımsak

– 30 gram az yağlı mayonez

– 60 gram maydanoz

– 1,5 tatlı kaşığı limon suyu

– 1 tatlı kaşığı paprika

– Tuz

Hazırlanışı:

Mayonez ve et dışındaki tüm malzemeleri bir kaseye koyup karıştırın. Karışımın yarısını bir torbanın içine döküp eti de içine atın ve bir gece buzdolabında bekletin. Karışımın diğer yarısına ise mayonez ekleyip dolaba kaldırın. Etleri harlı ateşte çevirerek pişirin. Dolapta beklettiğiniz sosu çıkarıp üzerine dökün ve servis yapın.

Mangalda Muz

mangalda muz

Malzemeler (5 kişilik):

– 5 tane Anamur muzu

– 4 çorba kaşığı damla bitter çikolata

– 1 tutam tarçın

Hazırlanışı:

Muzların tepesinden başlayarak ¾ derinlikte aşağı doğru bıçakla kesin ve içine damla çikolataları dökün. Üzerine bir tutam tarçın serpin ve mangalda 7-8 dakika pişirin. Tatlınız servise hazır!

Bu lezzetli tatlının yanına buz gibi bir içecek güzel gitmez miydi? Vişneli limonata tarifi için tıklayın

Kirazlı Antrikot Şişler

antrikot

Malzemeler:

– 800 gram kuşbaşı kesilmiş antrikot

– 650 gram kiraz

– 2 çorba kaşığı biber salçası

– 2 çorba kaşığı zeytinyağı

– 1 çorba kaşığı yoğurt

– 1 adet soğan

– 3 diş sarımsak

– 1 çorba kaşığı kekik

– 1 çorba kaşığı nane

– 1 tatlı kaşığı pul biber

– 1 tatlı kaşığı karabiber

– 1 çorba kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Lezzetli, her damağa uygun %100 dana etinden üretilen uzman kasap paketlerindeki ürünler sadece Migros’ta!http://www.sanalmarket.com.tr/kweb/scview/30030-kirmizi-et

Migros’tan aldığınız antrikotu küçük küpler halinde doğrayın ve bir kaseye alın. İçine zeytinyağı, biber salçası, yoğurt, pul biber, kekik, nane ve karabiberi ekleyin. 3 diş sarımsağı ezin ve karışıma ilave edin. İsteğinize göre tuzu ekleyip etleri bu karışıma yedirerek karıştırın. En az 4-5 saat buzdolabında bekletin. Çöp şişleri mangalda yanmamaları için suda bekletin. Etleri ve kirazları çöp şişlere takıp mangalda çevirerek pişirin.