Zeytinyağlı Süper Güç: Ispanak Kökü Yemeği

Ispanak kökü ya! Bugüne kadar kumlu ve temizlemesi zor diye bir kenara attığınız ıspanak kökleri, bir o kadar vitamin ve mineral deposu aslında. Zeytinyağında kavurduğumuz ıspanak köklerine kuru soğan ve havuç ekliyor, bahar tadında bir zeytinyağlı hazırlıyoruz. Ispanak yapraklarını da arzu ettiğimiz tariflerde kullanıyoruz.

Hazırsanız zeytinyağlı ıspanak kökü tarifine geçiyoruz.

migrostvblog_ispanakkokuyemegi_v1_190417

 

 

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

1 kilogram ıspanak kökü
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy havuç
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı kalın bulgur
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı toz şeker

Püf noktası:

Ispanak köklerini bol sirkeli suda bekletip duru suyla yıkayıp fazla suyunu süzdürdükten sonra kullanın.

Kalın bulgur yerine pirinç kullanarak da zeytinyağlı ıspanak kökü hazırlayabilirsiniz.

Servis önerisi:

Arzuya göre sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Ayıkladığınız ıspanak köklerini bol sirkeli suda bekletin. Duru suyla yıkadıktan sonra fazla suyunu süzdürün.

Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde, havucu ise yarım ay şeklinde doğrayın.

Zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. Yemeklik doğradığınız kuru soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin. Havuçları ekleyip pişirme işlemini sürdürün.

Ispanak kökleri, yıkanmış kalın bulgur, sıcak su, tuz ve toz şekeri ekledikten sonra kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte pişirin.

Suyunu çekip yumuşayan zeytinyağlı ıspanak köklerini ılık ya da soğuk olarak servis edin.