Ağız Sulandırır: Ispanaklı Makarna

7’den 70’e herkesin sevdalısı makarna tariflerine bir yenisini ekliyor, körpe ıspanak yapraklarıyla bol kremalı bir makarna hazırlıyoruz. Ispanaklı makarna tarifinde kuru soğan ve sarımsak ilavesiyle kavurduğumuz ıspanak yapraklarına krema ve toz parmesan peyniri ekliyor, baharatlarla tatlandırıyoruz.

Bir tabak makarna isteyen?

Ispanaklı Makarna Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

1 paket spagetti makarna
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 demet körpe ıspanak yaprağı
1 adet küçük boy kuru soğan
1 diş sarımsak
100 ml. krema
2 yemek kaşığı toz parmesan peyniri
1/4 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Püf noktası:

Derin bir tencerede kaynamakta olan suda haşladığınız spagetti makarnayı fazla suyunu süzdükten sonra durulamadan kullanın.

Pişirme önerisi:

Krema ekledikten sonra pişirme işlemini kısık ateşte sürdürün, toz parmesan peynirini arzuya göre azaltıp arttırabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Derin bir tencerede kaynattığınız bol miktarda suya attığınız bütün haldeki spagetti makarnaları 8-10 dakika kadar haşlayın.

Fazla suyunu süzdürdüğünüz makarnaları durulamadan tereyağı ilavesiyle harmanlayıp bir kenarda bekletin.

Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz körpe ıspanak yapraklarını tek tek ayıklayın.

Kabuklarını doğradığınız kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın, sarımsağı püre haline getirin.

Geniş bir tavada kızdırdığınız zeytinyağında doğranmış kuru soğan ve sarımsak püresini hafif bir renk alana kadar soteleyin.

Ispanak yapraklarını ilave edip karıştırın. Krema, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi ekleyip kısık ateşte pişirme işlemini sürdürün. Toz parmesan peyniriyle kıvamını bağlayın.

Haşlayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz spagetti makarnayı sos tavasına alıp harmanladıktan sonra sıcak olarak servis edin.