Okul Dönüşüne: Karamelli Elma Şekeri

Çocukluğumuzun tadıdır elma şekeri… Sokak satıcılarının raflarında görmeye alışık olduğumuz elma şekerini evde hazırlamak da mümkün. Kırmızı ya da yeşil elma ile hazırlayabileceğiniz tatlı tarifi oldukça pratik. Toz şekeri sadece eritip elmaları onunla kaplamak yerine ev yapımı karamel hazırlıyor ve bu karışıma batırdığımız elmaları fındık kırığına buluyoruz.

Kıvam alana kadar buzdolabında beklettiğimiz elma şekerleri sizi bekliyor. Doğru mutfağa!

Karamelli Elma Şekeri Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika

Malzemeler:

200 gram toz şeker
200 ml. krema
4 adet orta boy elma
1 su bardağı ince çekilmiş fındık

Püf noktası:

Küçük bir sos tenceresine aldığınız toz şekeri, kısık ateşte ve çok fazla karıştırmadan eritmeye özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Hazırladığınız ev yapımı karamel karışımına arzuya göre az miktarda toz tarçın ekleyebilirsiniz.

Servis önerisi:

Karamel karışımını arzu ettiğiniz kuru yemiş kırıklarına batırabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Küçük bir sos tenceresine aldığınız toz şekeri, kısık ateşte ve çok fazla karıştırmadan eritin.

Rengi dönen toz şekere oda sıcaklığında beklettiğiniz kremayı ekleyip kısık ateşte 2 dakika kadar bekletin.

Bol suda yıkadığınız elmaların fazla suyunu kağıt havlu yardımıyla alın. Orta kısımlarına tahta çubuk ya da şiş yerleştirdiğiniz elmaları hazırladığınız ev yapımı karamele batırın.

Sonrasında ince çekilmiş fındık içine batırdığınız karamelli elma şekerlerini yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine alıp buzdolabında bekletin.

Karamel tabakası sertleşen ve kıvam alan elma şekerlerini soğuk olarak servis edin.