Serinleten Lezzet: Karpuzlu Salata

Bayram dönüşü hafiflemek isteyenler buraya! Karpuzu sürekli olarak meyve saatinde tüketecek değiliz. Klima etkili salata da hazırlarız biz onunla. Kırmızı soğanla tatlandırıp beyaz peynirle tat dengesini ve tatlı/tuzlu uyumunu yakalarız. Arzu ettiğimiz yeşillikler ilavesiyle renk verir, bekletmeden servis ederiz.

Yoksa siz de akşam yemeğinde karpuzlu salata yemeyi tercih edip sağlığına düşkün olanlardan mısınız?

Karpuzlu Salata Tarifi

2 kişilik

Hazırlık süresi: 10 dakika

Malzemeler:

4 dilim karpuz
100 gram beyaz peynir
1 adet küçük boy kırmızı soğan
10 adet salamura siyah zeytin
1/2 demet roka

Püf noktası:

Karpuz dilimlerini çekirdeklerini ayıkladıktan sonra kullanın. Bol suda yıkadığınız roka yapraklarını kuruladıktan sonra kullanın.

Son olarak yeşillikleri ekleyin.

Servis önerisi:

Hazırladığınız salatayı bekletmeden ve arzuya göre zeytinyağı/taze sıkılmış limon suyu ilavesiyle servis edebilirsiniz.

Taze nane yapraklarıyla birlikte servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Dikkatli bir şekilde dilimlediğiniz karpuzların çekirdeklerini ayıklayıp küp şeklinde doğrayın.

Suyunu aldığınız beyaz peyniri karpuzlarla uyumlu olacak şekilde kesin. Bol suda yıkadığınız roka yapraklarını salata kurutucusundan geçirin.

Kabuklarını soyduğunuz kırmızı soğanı, yarım ay şeklinde piyazlık doğrayın. Arzuya göre tuzla ovup bol suda durulayarak acısını alın. Çekirdeklerini çıkardığınız salamura siyah zeytinleri iki eşit parçaya ayırın.

Doğramış olduğunuz tüm salata malzemelerini derin bir kaba alıp harmanladıktan sonra bekletmeden servis edin.