Klima Etkili: Kavun Şerbeti

Mis kokulu kavunu değerlendirip soğuk bir içecek olarak servis etmenin en tatlı hali evde kavun şerbeti hazırlamak olabilir. “Nasıl?” diye soranlar için püf noktaları ve lezzet formülü tarifin detaylarında gizli.

Her evde bulunan tamamen doğal ürünlerle hazırladığınız kavunlu soğuk içecek tarifimiz, sofranıza da iyi gelecek.

Kavun Şerbeti Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 10 dakika

Malzemeler:

4 büyük dilim kavun
1,5 su bardağı toz şeker
2 adet limon
8 su bardağı su
1/2 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil

Servisi için:

4 dal taze nane

Püf noktası:

Kullanmış olduğunuz kavunun mevsiminde, sulu ve taze olmasına özen gösterin. Toz şekerli limon karışımını kısa bir süre pişirdikten sonra demlenmesi için oda sıcaklığında bekletin.

Kavunu soğuttuktan sonra dilimleyin ve şerbet yapımında kullanın.

Servis önerisi:

Taze zencefili servis aşamasında da ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Dilimlediğiniz kavunların çekirdeklerini dikkatli bir şekilde temizleyin. Bu işlem sonunda küçük parçalara böldüğünüz kavunları mutfak robotunda püre haline getirin.

Bol suda yıkayıp fazla suyunu kuruladığınız limonları rendenin ince tarafıyla rendeleyin, sularını sıkın. Kabuk kısımlarını bir kenarda bekletin.

Toz şeker, limon suyu, rendelenmiş limon ve bütün limon kabuklarını derin bir tencereye alıp oda sıcaklığında üç saat kadar bekletin.

Toz şeker eriyip suyunu saldığında ocağa aldığınız limon sulu karışımı; oda sıcaklığında su ilavesiyle, kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatın. Sonrasında dinlendirin.

Elde ettiğiniz şerbet karışımına püre haline getirdiğiniz kavunları ekleyip karıştırdıktan sonra rendelenmiş taze zencefil ilavesiyle buzdolabına kaldırıp soğutun.

İnce delikli bir süzgeçten geçirdiğiniz şerbet karışımını soğuk olarak, arzuya göre taze nane yaprakları eşliğinde servis edin.