Gelsin Tatlılar: Kestane Kreması

Pasta kreması, kurabiye dolgusu, sütlü tatlı, profiterol gibi pek çok tatlı tarifinde kullanabileceğiniz bir krema hazırlıyoruz. Kestane kreması… Önceden haşlanmış ya da közlenmiş kestanelerle hazırlayabileceğiniz pratik bir krema.

Kısa sürede hazırlayacağınız kremayı tatlı niyetine de tüketebilir, ekmek dilimleri üzerinde kahvaltı saatinde de tüketebilirsiniz.

Kestane Kreması Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

500 gram közlenmiş kestane
400 ml. süt
50 gram pudra şekeri
50 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya
1/4 çay kaşığı tarçın

Püf noktası:

Oda sıcaklığında beklettiğiniz sütü krema yapımında kullanın.

Pişirme önerisi:

Kısık ateşte aralarda karıştırarak pişirmeye özen gösterin.

Servis önerisi:

Pasta, kurabiye ve arzu ettiğiniz sütlü tatlı tariflerinde kullanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Önceden közlediğiniz kestanelerin kabuklarını dikkatli bir şekilde soyun.

Derin bir tencereye aldığınız kestaneleri; süt, vanilya ve tarçın ilavesiyle kısık ateşte pişirin.

Kıvam alan kestanelere oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve pudra şekerini ekleyip yumuşayana kadar pişirme işlemini sürdürün.

Yumuşayan kestaneleri püre haline getirip soğuttuktan sonra arzu ettiğiniz tatlı yapımında kullanın.