Olmaz Demeyin: Kırmızı Lahana Yemeği

Genellikle salatası yapılan kırmızı lahananın yemeğini de hazırlamak mümkün. Zeytinyağlısı da hazırlanan kırmızı lahanayı, kırmızı elma ve kuru soğanla tatlandırıp tarçın, defne yaprağı, karanfil ve balla çeşnilendirdik. Sıcak su ilavesiyle yumuşayana kadar pişirdiğimiz lahana yemeğini sıcak ya da soğuk olarak servis ettik.

Et yemekleri yanında garnitür olarak da servis edebileceğiniz zeytinyağlı kırmızı lahana yemeği, vitamin ve mineral deposu olduğundan sağlığınıza da #iyigelecek.

Kırmızı Lahana Yemeği

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler:

1 adet büyük boy kırmızı lahana
2 adet orta boy elma
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet küçük boy kuru soğan
4 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
1,5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı bal
1 adet defne yaprağı
3 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Püf noktası:

Sert kök kısımlarını aldığınız kırmızı lahanayı ince ince doğrayın. Orta ateşte kavurduktan sonra sıcak su ilavesiyle yumuşayana kadar pişirin.

Pişirme önerisi:

Sıcak su yerine aynı miktarda sebze ya da tavuk suyu da kullanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Sert kök kısımları ve en üstte yer alan yaprak kısımlarını aldığınız kırmızı lahanayı ince ince dilimleyin.

Kabuğunu soyduğunuz kuru soğan ve elmaları küçük küpler halinde doğrayın.

Zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın. Doğranmış kuru soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.

Doğranmış elma, bal, defne yaprağı, karanfil, çubuk tarçın ve üzüm sirkesini ekleyip pişirme işlemini sürdürün.

Defne yaprağı, çubuk tarçın ve karanfilleri çıkardıktan sonra sıcak su, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle lahanalar yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Suyunu pişirme işlemi sırasında düzenli olarak kontrol ettiğiniz kırmızı lahana yemeğini sıcak ya da ılık olarak servis edin.