Lezzetli İkili: Köfteli Patlıcan Sarma

Türk mutfağının nefis sebze yemeklerine ilham veren patlıcan, bu kez en sevdiği yoldaşı köfteyle birlikte.
kofteli-patlican
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika
Porsiyon sayısı: 6
Malzemeler
• 6 adet patlıcan
• 1 kahve fincanı sıvı yağ
Köfte için
• 500 gram kıyma
• 1 adet kuru soğan
• 1 çay kaşığı tuz
• 1çay kaşığıkarabiber
• 1 yumurta
• 2 yemek kaşığı galeta unu
Sos için
• ½ su bardağı domates püresi
• 1 yemek kaşığı salça
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 su bardağı su
Yapılışı
• Patlıcanları uzunlamasına ince dilimler halinde kesin.
• Üzerine tuz serpip yarım saat kadar bekletin.
• Daha sonra ıkayıp kağıt havlu ile kurulayın.
• Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.
• Fırça ile yağlayarak yumuşayıncaya kadar fırında hafifçe pişirin.
• Köfte malzemelerini hep beraber yoğurun ve biraz uzunca şekillendirin.
• Yapışmaz tavada arkalı önlü kısa süre pişirin.
• Köfteleri tek tek patlıcan ile sarın ve diklemesine fırın kabına dizin.
• Üzerine sosu gezdirin ve ısınmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
• Afiyetler olsun.
Pişirme Önerisi:
Dilerseniz farklı sebzeler ile de bu tarifi yapabilirsiniz.