Menü Tadında: Ton Balıklı Makarna Salatası

Salatada haşlanmış makarna varsa o salatanın tadına doyum olmaz. Tavuklusu olur, balıklısı olur, ızgara sebzelisi olur ama illa ki salatanın lezzetini üçle katlayacak makarna da yer alır.
Piyazlık doğranmış kırmızı soğan, ince doğranmış maydanoz yaprakları, salata sosu ve arzuya göre eklenecek kapari çiçeği de bu lezzetin bonusu olur. Ve karşınızda ton balıklı makarna salatası tarifi.
Afiyet olsun 🙂
ton-balikli-makarna-salatasi-tarifi
2 kişilik
Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Malzemeler:
½ paket penne makarna
200 gram konserve ton balığı
1 adet büyük boy kırmızı soğan
¼ demet maydanoz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Püf noktası:
Kullanmayı tercih ettiğiniz makarna çeşidini, bol miktarda kaynar suda ve yeteri sürede haşlamaya özen gösterin. Haşlanmış makarnayı durulamadan kullanın, konserve ton balığının fazla yağını süzdürün.
İnce ince doğradığınız kırmızı soğanları tuzla ovup bol suda duruladıktan sonra salata yapımında kullanabilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
Penne makarnayı, kaynamakta olan bol miktarda suda 10-12 dakika kadar haşlayıp fazla suyunu süzdürün.
Ortadan ikiye kesip ince ince piyazlık doğradığınız kırmızı soğanı tuzla ovup durulayın. Ayıklayıp bol suda yıkadığınız maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Arzuya göre az miktarda zeytinyağında soteledikten sonra bir kenarda bekletin.
Salata yapımında kullanacağınız konserve ton balığının fazla yağını süzdürüp derin bir salata kâsesine aktarın. Az miktarda tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.
Kalan zeytinyağı ve taze sıkılmış limon suyunu küçük bir kâsede karıştırdıktan sonra haşlanmış makarna ve doğranmış kırmızı soğan ilavesiyle karıştırdıktan sonra ılık olarak servis edin.