Yalnızlara Çare Olacak Birbirinden Leziz 4 Tost Tarifi

İki ekmek diliminin arasına ne koyarsan yakışır mı arkadaş, üzerine sıcak bir baskı da yaptığınızda hem de ne yakışır arkadaş!

Eve geç gelip acilen yemek hazırlanması gerektiğinde de işe geç kalıp acilen kahvaltıya ihtiyaç duyulduğunda da sıcacık bir dost gibi sıcacık bir tost koşar imdada.

Okul kantinlerinin de serpme kahvaltıların da menüsünü süsleyen, zor zamanların dostu, keyifli zamanların leziz atıştırmalığı, sahilde yapılan pikniğin kahramanı leziz tostlar için kollar sıvandıysa 4 harika tarifimiz var. Şöyle buyurun.

Domates Soslu Bazlama Tost

 

1. Mantarlı Kavurmalı Tost Tarifi

Bayram kavurmaları bu kez tost içine doluşuyor!

Malzemeler:

  • 1/2 su bardağı kaşar peyniri
  • 100 gram kavurma
  • 4 dilim ekmek
  • 250 gram kadar mantar
  • 2 yemek kaşığı kadar tereyağ
  • 1 yemek Kaşığı kadar zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı:

  • Geniş bir tava seçin ve mantarları tereyağı, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile soteleyin.
  • Ocaktan almaya yakın kavurmaları da tavaya ekleyin.
  • İki dilim ekmeğin içerisine kavurma ve mantarları doldurun ve üzerini kaşar peyniri ile kaplayın.
  • Ekmek dilimlerinin üzerini tereyağı sürün.
  • Kaşar peynirleri eriyene kadar ekmekleri tost makinesinde iyice bastırın ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

2. Lavaş Tost Tarifi

Hep ekmek kullanılacak değil ya; bu kez lavaş olsun, farklı olsun, bizim olsun!

Bazlama Tost Tarifi

 

Malzemeler:

  • 8 dilim Cheddar peyniri
  • 8 dilim kaşar peyniri
  • 1 tutam nane
  • 1 tutam taze kekik
  • 1 tutam maydanoz
  • Yeşil soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • Acuka sos

Hazırlanışı:

  • Seçtiğiniz tavaya bir miktar sıvı yağ dökün ve tavayı kısık ateşe alın.
  • Lavaşı tavaya koyun ve üzerine acuka sos sürün. Daha sonra peynir dilimlerini lavaşın üzerine dağıtın.
  • Domatesleri ince ve yuvarlak şekilde dilimledikten sonra peynirin üzerine ekleyin.
  • İnce bir şekilde kıydığınız yeşil soğanları, kekik, nane, maydanoz ile birlikte domateslerin üzerine serpin ve ikinci lavaşı üzerine kapatın.
  • Lavaşların iki tarafını da çıtır bir kıvam alana ve peynirler eriyene kadar kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Tost hazır, keserek soğutmadan servis edin.

3. Yumurtalı Tost Tarifi

Yumurtanın her yemeğe yakıştığını düşünenler, bu tosta bayılacak!

Bazlama Tost Tarifi

Malzemeler:

 

  • 6 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı kadar maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 6 dilim ekmek
  • 3 dilim kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı kadar tereyağı

Hazırlanışı:

  • Derin bir kap içerisinde yumurtaları çırpın.
  • Çırptığınız yumurtaları tavaya alın, sarımsak ve maydanozları ekleyip pişirin. Tuz ve karabiberi serpin.
  • Yumurtayı üç adet tost ekmeğinin üzerine paylaştırın, onun da üzerini peynir ve ekmekle kapatın.
  • Ekmekleri peynirler eriyene kadar fırında kızartın.
  • Daha sonra tereyağını tavada eritin ve ekmeklerin üzerine dökün.
  • Tost hazır, keserek soğutmadan servis edin. Afiyet olsun.

4. Fransız Tostu 

Tost dediğin her zaman tuzlu olacak değil, tatlısı da harika olur. Deneyin, hayran kalın!

tost-tarifleri

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • Bir bardak süt
  • Bir kase yaban mersini ya da böğürtlen
  • Bir yemek kaşığı kadar şeker
  • Bir kase tereyağ
  • Beş dilim ekmek
  • Bir tatlı kaşığı kadar tarçın

Hazırlanışı:

  • Yumurta, şeker, süt ve tarçını kap içerisinde çırpın.
  • Hazırladığınız karışımı tepsi içerisine dökün ve ekmekleri üzerine dizin. Ekmekleri sosu çekene kadar beklemeye bırakın.
  • Diğer taraftan bir tava içerisinde tereyağı eritin ve kızdırın. Ekmekleri bu yağın içerisine atıp kızartın.
  • Ekmekler kızardıktan sonra servis tabağında üst üste dizin. Üzerine meyveleri dizin ve bal ya da reçelle süsleyin.
  • Tost hazır, afiyet olsun.