MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Bayat Ekmekli Vişneli Tirit Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Hem bayat ekmekleri değerlendiriyoruz, hem de farklı ve lezzetli tatlar ortaya çıkartıyoruz. Bayat ekmeğimiz, bu kez vişnenin nefis aromasıyla bir araya geliyor. Bayat ekmekle yapabileceğiniz diğer önerilerimiz de ilginizi çekecek; bayat ekmek aşıelmalı bayat ekmek topları.

Pişirme önerisi:

Taze vişne kullanacaksanız vişnelerin çekirdeklerini dikkatli bir şekilde ayıklamaya özen gösterin.

Servis önerisi: 

Kaymak yerine kaymaklı dondurma kullanabilirsiniz.

Bayat Ekmekli Vişneli Tirit Tarifi
MALZEMELER
  • vişne

    1 su bardağı dondurulmuş
  • toz şeker

    1,5 su bardağı
  • su

    3/4 su bardağı
  • ekmek

    4 dilim bayat
  • tereyağı

    1 yemek kaşığı
  • kaymak

    Servisi için; 1 yemek kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bayat ekmek dilimlerini küçük küpler halinde kesin. Tereyağı eklediğiniz bir tavada orta ateşte, 5 dakika kadar soteleyin.

  • 2. Adım

    Derin bir tencereye aktardığınız vişneleri, toz şeker ve su ilavesiyle aralarda karıştırarak kaynatın.

  • 3. Adım

    Hafif koyulaşan şurup karışımına tereyağında sotelediğiniz bayat ekmek küplerini ekleyip kısık ateşte 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

  • 4. Adım

    Servis kaselerine paylaştırdığınız bayat ekmekli vişneli tirit tatlısını kaymak ve toz fındık ilavesiyle servis edin.