Bayat Ekmek Aşı Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
5,00/5 Toplam: 1 Oy
view 3.060
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
2

Bayat Ekmek Aşı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Sofra kültürümüzde önemli bir yeri olan, yemeklerimizin yegane eşlikçisi ekmeği, bayatladıktan sonra da ziyan etmeden değerlendirmenin yolları ile devam ediyoruz. Bu kez bayat ekmekle yapabileceğiniz tarif önerimiz; ekmek aşı. Her evde olan malzemeler, pratik tariflerle MigrosTV’de olmaya devam edecek. Bu tariflerimiz de ilginizi çekecek; bayat ekmek kebabı, yoğurt soslu köfte.

Püf noktası:

Kuzu kuşbaşı etlerini yüksek ateşte mühürlemeye özen gösterin. Suyunu çektirdiğiniz yumuşamış etleri, arzuya göre fırında daha kıtır hale getirdiğiniz bayat ekmek küpleriyle birlikte servis edin.

Bayat Ekmek Aşı Yapımı:

1. Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde kesin. Patatesi iri küpler halinde doğrayın. Bayat ekmek dilimlerini patateslerle uyumlu olacak şekilde kesin.
2. Ayçiçek yağını döküm bir tavada kızdırın. Küçük küpler halinde doğradığınız kuru soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin.
3. Kuzu kuşbaşı etlerini ekleyip yüksek ateşte soteleme işlemini sürdürün. Doğranmış patatesleri ekleyip karıştırın. Domates salçasını ekleyip 2-3 dakika kadar kavurduktan sonra tuz, karabiber ve kekik ilavesiyle çeşnilendirin.
4. Son olarak sıcak su eklediğiniz kuzu etli ve patatesli karışımı, servis tabağına aldığınız bayat ekmek küpleri üzerine gezdirip sıcak olarak servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER