Osmanlı Şerbeti Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,50/5 Toplam: 4 Oy
view 3.632
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
10

Osmanlı Şerbeti Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

İftar sofralarına, saray mutfağından bir lezzet geliyor! Uzun bir günün sonunda, susuzluğunuzu giderecek, lezzet dolu tadı ile iftar keyfine keyif katacak bir lezzet. Osmanlı şerbeti tarifi MigrosTV’de.

Püf Noktası ;

  • Kaynama işlemini meyvelerin çok parçalanmaması için kısa tutmalısınız.
  • Meyveler rengini suya bıraktıkları zaman pişirmeniz yeterli olacaktır.
  • Şeker oranını damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz.

Osmanlı Şerbeti Yapımı:

1. Derin bir tencere içerisine ilk olarak vişneler ve şeker eklenerek karıştırılır.
2. Vişne, suyunu şekere bırakmasının ardından kuru erik, kuru üzüm, tarçın, karanfil ve kök zencefil eklenerek su ilave edilir.
3. Şerbet orta ateşte arada karıştırılarak pişmeye bırakılır.
4. Kaynamaya başlayan şerbetin altı kısılarak 10 dakika daha kısık ateşte pişirilir ve soğuması için kenarda bekletilir.
5. Soğuyan şerbet süzülerek kaplara boşaltılıp servis edilir. Afiyet olsun.

EN ÇOK İZLENENLER