MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Limon Turşusu Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI0 Porsiyon

Nefis turşu tarifleri MigrosTV’de. Limon turşusu ile tanışın… Kolay ve lezzet dolu tarifi için videomuzdaki adımları izleyin. Farklı ve yaratıcı tarifler, nefis fikirler ve püf noktaları için bizi takip etmeye devam edin.

Püf noktası:

Turşu yapımında kullanacağınız limonları bir gece önceden derin dondurucuda bekletebilir, sert bir zemin üzerinde yuvarladıktan sonra kullanabilirsiniz.

Limonları dip kısımlarından artı şeklinde kesip aralarına kaya tuzu doldurup defne yaprağı eklemeye özen gösterin.

Turşu yapımında kullanacağınız kavanozun önceden temizlenmiş ve kurulanmış, cam ve kapağı tam olarak kapanır olmasına dikkat edin.

Limon Turşusu Tarifi
MALZEMELER
  • limon

    6 adet orta boy
  • defne yaprağı

    8 adet
  • kaya tuzu

    10 tatlı kaşığı öğütülmüş
  • su

    2 su bardağı ılık
  • limon suyu

    4 adet taze sıkılmış
  • karabiber

    1 tatlı kaşığı tane
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bol suda yıkayıp kuruladığınız limonları uç kısımlarından artı şeklinde kesin, tamamen dilimlememeye dikkat edin.

  • 2. Adım

    Orta kısımlarını araladığınız limonlara öğütülmüş kaya tuzu ekip birer adet defne yaprağı yerleştirin.

  • 3. Adım

    Önceden kaynattığınız ılık suyu sos kabına aktarın. Taze sıkılmış limon suyunu ayrı bir kenarda bekletin.

  • 4. Adım

    Hazırladığınız limonları önceden temizlenip kurutulmuş kavanoza yerleştirin. Tane karabiber, kalan defne yaprağı ve öğütülmüş kaya tuzunu ekleyin.

  • 5. Adım

    Ilık su ve taze sıkılmış limon suyunu eklediğiniz kavanozun kapağını kapatın. Serin, ısı ve ışık görmeyen bir yerde 15-20 kadar beklettiğiniz turşuyu servis edin. Sonrasında buzdolabında saklayın.