MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Pastacı Kreması Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME10'DK
  • KİŞİ SAYISI0 Porsiyon

Pastacıların yaptıkları o şahane pastaların lezzeti yaptıkları mükemmel kremalardan gelir. Siz de evde pasta ve kek tariflerinizi daha lezzetli bir hale getirmek ister misiniz? Pastacı kreması tarifi MigrosTV’de. Daha pek çok tatlı, reçel, turşu ve konserve tarifleri; pratik ve aperatif lezzetler için MigrosTV’yi takip edebilirsiniz.

Püf noktası:
Krema ve beyaz çikolatayı son olarak ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Soğuttuktan sonra pasta ve tatlı yapımında kullanın.

Pastacı Kreması Tarifi
MALZEMELER
  • yumurta sarısı

    5 adet
  • şeker

    3 yemek kaşığı toz
  • mısır nişastası

    2 yemek kaşığı
  • süt

    2,5 su bardağı
  • tereyağı

    1 yemek kaşığı
  • vanilya aroması

    3 damla
  • krema

    125 gram
  • beyaz çikolata

    50 gram rendelenmiş
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Oda sıcaklığında beklettiğiniz sütü sos tenceresine alın. Toz şekerin yarısını ekleyip kısık ateşte karıştırarak kaynatın.

  • 2. Adım

    Ayrı bir kaseye ayırdığınız yumurta sarılarını kalan toz şeker ilavesiyle şeker kristalleri tamamen eriyene kadar çırpın.

  • 3. Adım

    Azar azar eklediğiniz mısır nişastası ilavesiyle çırpma işlemini sürdürün. Yumurta sarıları pürüzsüz bir hal aldığında ısıtılmış şekerli sütten azar azar ekleyip hızlıca çırpın.

  • 4. Adım

    Ilık hale gelen yumurta sarılarına sütün kalanını ilave edip koyulaşana kadar karıştırın.

  • 5. Adım

    Kıvam alan kremayı ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyip hızlıca karıştırın.

  • 6. Adım

    Soğumaya başlayın kremaya rendelenmiş beyaz peynir ve krema ilave edip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

  • 7. Adım

    Pürüzsüz bir kıvam alan kremayı buzdolabında soğuttuktan sonra arzu ettiğiniz tatlı yapımında kullanın.