MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Sahurda da Yenir; Pastırmalı Kaşarlı Somun Ekmek
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Şimdi kahvaltı sofraları için somun ekmeğe farklı bir tat katma zamanı! Pastırma ve kaşar bir arada, somun ekmeğe lezzet katıyoruz. Evde çok pratik bir şekilde yapabileceğiniz tarifimiz kahvaltı sofranızda fark yaratacak. Ton balıklı milföy ruloları tarifimizi de kaçırmayın!

Sahurda da Yenir; Pastırmalı Kaşarlı Somun Ekmek
MALZEMELER
  • somun ekmek

    1 adet yuvarlak bütün
  • tereyağı

    2 yemek kaşığı
  • pastırma

    8 dilim çemensiz
  • soğan

    4 dal taze
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • kaşar peyniri

    1 su bardağı rendelenmiş
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Gevrek ve sert kabuklu olan bütün somun ekmeği enine ve boyuna olmak üzere dilimler halinde kesin. Taban kısmının sabit kalmasına ve dilimler sonucunda ortaya çıkan ekmek küplerinin dağılmamasına dikkat edin.

  • 2. Adım

    Ayıklanmış taze soğanları ince ince doğrayın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını karıştırma kabına alın. Kıyılmış taze soğan parçaları, tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısıyla karıştırın.

  • 3. Adım

    Hazırladığınız tereyağlı karışımı bir bıçak ya da yumurta fırçası yardımıyla ekmek dilimleri arasına sürün. Ortadan ikiye kestiğiniz çemensiz pastırma dilimlerini aralara yerleştirin.

  • 4. Adım

    Kalan tereyağlı karışımı üzerine sürüp rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Alüminyum folyonun parlak kısmı üstte kalacak şekilde ekmeği sarın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.

  • 5. Adım

    Bu sürenin sonunda alüminyum folyoyu kaldırıp aynı ısıda 10 dakika daha pişireceğiniz kaşarlı ve pastırmalı somun ekmeği sıcak olarak bekletmeden servis edin.