Sahurda da Yenir; Pastırmalı Kaşarlı Somun Ekmek
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
5,00/5 Toplam: 1 Oy
view 2.476
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Pastırmalı Kaşarlı Somun Ekmek Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Şimdi kahvaltı sofraları için somun ekmeğe farklı bir tat katma zamanı! Pastırma ve kaşar bir arada, somun ekmeğe lezzet katıyoruz. Evde çok pratik bir şekilde yapabileceğiniz tarifimiz kahvaltı sofranızda fark yaratacak. Ton balıklı milföy ruloları tarifimizi de kaçırmayın!

Pastırmalı Kaşarlı Somun Ekmek Yapımı:

1. Gevrek ve sert kabuklu olan bütün somun ekmeği enine ve boyuna olmak üzere dilimler halinde kesin. Taban kısmının sabit kalmasına ve dilimler sonucunda ortaya çıkan ekmek küplerinin dağılmamasına dikkat edin.
2. Ayıklanmış taze soğanları ince ince doğrayın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını karıştırma kabına alın. Kıyılmış taze soğan parçaları, tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısıyla karıştırın.
3. Hazırladığınız tereyağlı karışımı bir bıçak ya da yumurta fırçası yardımıyla ekmek dilimleri arasına sürün. Ortadan ikiye kestiğiniz çemensiz pastırma dilimlerini aralara yerleştirin.
4. Kalan tereyağlı karışımı üzerine sürüp rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Alüminyum folyonun parlak kısmı üstte kalacak şekilde ekmeği sarın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
5. Bu sürenin sonunda alüminyum folyoyu kaldırıp aynı ısıda 10 dakika daha pişireceğiniz kaşarlı ve pastırmalı somun ekmeği sıcak olarak bekletmeden servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER