Patatesli Labneli Börek Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,70/5 Toplam: 6.556 Oy
view 55.117
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Patatesli Labneli Börek Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Patatesli Labneli Börek Tarifi alışkın olduğumuz börek tariflerinden biraz farklı. Labnenin enfes tadı ile harmanlanan pratik bir börek tarifi sizi bekliyor. Siz de leziz ve bir o kadar kolay bir tarif arıyorsanız bu önerimizi kaçırmayın!

Patatesli Labneli Börek Yapımı:

1. Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve tuzlu ve biberiyeli suda haşlayın.
2. Haşlanan patatesleri sudan geçirip, biberiye parçalarını temizledikten sonra püre haline getirin.
3. İnce doğranmış maydanoz, labne peyniri ve patatesleri karıştırın.
4. Sos malzemelerini iyice çırpın.
5. Tepsinin dibine yufkayı serip kenarlarından 2 parmak sarkacak şekilde kesin.
6. Parça yufkaları da tabana yereştirip sosun yarısını üzerine gezdirin.
7. Diğer yufkadan üstünü kapatacak kadar ayırın, parçaları tabana yerleştirin.
8. Yufka yatağının üzerine krema kıvamındaki iç harcı boşatıp düzeltin.
9. Ayırdığınız yufkayı harcın üstüne serip, kenarları kıvırın.
10. Kalan sosu üzerine döktükten sonra 1 saat buzdolabında dinlendirin.
11. Fırına vermeden önce böreği dilimleyip, üzerine çörekotu serpin.
12. 180 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişirip servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER