Patlıcan Püresi Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
view 78
totalCook
Toplam
prep
Hazırlama
fork
Kişi
0

Patlıcan Püresi Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kızartması, fırınlaması, közlemesi… Patlıcanın her hali süsler sofraları. Bu kez
sofralarda yine patlıcanın bambaşka bir haline yer açıyoruz. Karşınızda,
patlıcan püresi!
Bu tarifle ezilen patlıcanın yanındayız! Ateşin üzerinde birbiriyle iyice kaynaşan
un, süt, kaşar peyniriyle harikalar yaratıyor patlıcana bir kez daha hayran
kalıyoruz! Közlenmiş patlıcanın kokusuna karışan sütün mis gibi kokusuyla
önce evi boyuyor sonra midelere doğru yolculuğa çıkarıyoruz. Biz bu lezzet
hikâyesinin her detayına ortak olmaya bayılıyoruz!
Siz de ızgara lezzetlerin yanına güzel bir eşlikçi, sofranızı zenginleştirecek
mezelere yeni bir alternatif, çayın yanına farklı bir lezzet arıyorsanız patlıcan
püresini tercih edebilirsiniz.
Patlıcan püresi tarifi ve daha birçok patlıcanlı tarif için serimizin diğer
videolarını da incelemeyi ve Youtube Migros Türkiye kanalımıza abone olmayı
unutmayın.

Patlıcan siparişlerinizi Migros Sanal Market’ten vermek için hemen tıklayın!

Patlıcan Püresi Yapımı:

1. İlk olarak patlıcanları bir bıçak yardımı ile 3-4 yerinden yaralayın.
2. Ardından fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yumuşayıncaya dek yaklaşık 25 dk kadar pişirin.
3. Daha sonra bıçak ike ortadan ikiye kesin.
4. Kaşık yardımı ile patlıcanları kabuklarından ayırın.
5. Bir tencereye yağı ve unu ekleyip kavurun.
6. Un kokusu gidince sütü karıştırarak ekleyin ve üzerine patlıcanları da ekleyip kaşığın tersi ile eze eze karıştırın.
7. Baharatları ve kaşar peynirini de ekledikten sonra ister ana yemeklerin yanında ister meze olarak isterseniz de yemeklerinizin altına yatak olarak kullanabilirsiniz. Afiyet olsun

EN ÇOK İZLENENLER