Pazı Dolması Tarifi
6.305 votes, average: 4,25 out of 56.305 votes, average: 4,25 out of 56.305 votes, average: 4,25 out of 56.305 votes, average: 4,25 out of 56.305 votes, average: 4,25 out of 5
4,25/5Toplam: 6.305 Oy
view 68.715
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Pazı Dolması Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Akşam sofranızda bir şölen yaratmaya hazır mısınız? Pratik ve lezzetli dolma tarifimiz yine nefis oldu, siz de mutlaka denemelisiniz. İyi etin nefis baharatlarla buluştuğu pazı dolması tarifimiz dolma tariflerinizin baş tacı olmaya aday. İzlemelisiniz… Marullu naneli cacık, pazı dolmasının yanına çok yakışacak!

Pazı Dolması Yapımı:

1. İlk olarak bir kabın içerisine sapları ayıklanmış ve iyice yıkanmış pazı yapraklarını sıcak suyun içerisine bastırıp 2-3 dk bekletin ardından soğuk suya atarak şoklayın.
2. Bir tavanın içerisine zeytinyağ rendelenmiş soğan ve sarımsağı ilave edip kavurun ardından maydanoz hariç malzemeleri ilave edip 2-3 kere karıştırıp suyunun hafif çekmesini bekleyin.
3. Kenara alıp soğutun. Pazı yapraklarından bir tanesini alın düz bir zemin üzerine serin içerisine hazırladığınız iç harçtan bir yemek kaşığı ucuyla iç malzeme ekleyip önce yanlardan biraz katlayıp yuvarlayın tüm yapraklar ve malzeme bitene kada evi işlemi uygulayın.
4. Tencerenin dibine pazı saplarını dizin üzerine sardığınız pazıları dizin.
5. Sosu için olan tüm malzemeleri karıştırın ve üzerine gezdirin.
6. Hafif orta ısıda 25-30 dk pişirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER