Peynirli Rulo Börekler Nasıl Yapılır?
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,58/5 Toplam: 5.209 Oy
view 62.017
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Peynirli Rulo Börek Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Peynir, diş çürüklerinin oluşumunu önlerken aynı zamanda mide rahatsızlıklarını da gideren önemli bir besin kaynağı. Pek çok leziz böreğin de en sık kullanılan malzemesi. Pratik lezzetlerle 5 çayı soframızı donatalım istedik. Size nefis bir peynirli rulo börek tarifimiz var. Buraya buyurun!

Peynirli Rulo Börek Yapımı:

1. Fırınınızı önceden 180 dereceye ayarlayın.
2. Lor peynirini elinizle ufalayın ve maydanozları kıyın.
3. Yoğurt,75 gr eritilmiş tereyağı,tuz,karabiber ve yumurtaları bir kapta çırpın.
4. Ufaladığınız peynirleri ve kıyılmış maydanozu karışıma ekleyin.
5. Yufkayı tezgaha serin ve hazırlamış olduğunuz iç harcının 1/3 ünü yufkanın üstüne yayın.
6. Üzerine ikinci yufkayı koyup üstüne iç harcını ekleyin ve yayın.
7. Üçüncü yufkada da aynı işlemleri tekrarlayın ve üst üste koyduğunuz yufkaları rulo şeklinde sarıp ortalama 4 cm kalınlığında kesin.
8. Kestiğiniz parçaları fırın kağıdı koyduğunuz tepsiye yatırıp üstlerine kalan tereyağını gezdirin.
9. 180 derecelik fırında biraz kızarana kadar ortalama 30 dakika pişirip sıcak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER