Rendelenmiş Bayat Ekmekli Tavuk Göğsü Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,75/5 Toplam: 4 Oy
view 2.534
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
2

Rendelenmiş Bayat Ekmekli Tavuk Göğsü Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Sadece 10 dakikada pişirebileceğiniz bayat ekmek ile kaplanmış tavuk göğsü tarifimizle hem bayat ekmekleri değerlendiriyoruz, hem de farklı ve lezzetli bir tat ortaya çıkartıyoruz. Tarifini kısa videomuzda izleyebilirsiniz. Bayat ekmekle yapabileceğiniz diğer önerilerimiz de ilginizi çekecek; bayat ekmek aşı, elmalı bayat ekmek topları.

Pişirme önerisi:

Bayat ekmek unlu karışıma arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilir, tavuk göğüslerini yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerinde de pişirebilirsiniz.

Rendelenmiş Bayat Ekmekli Tavuk Göğsü Yapımı:

1. Kemiksiz ve derisiz fileto tavuk göğüslerini keskin bir bıçak yardımıyla iki eşit parçaya ayırın.
2. Yumurta ve sütü derin bir kasede çırpıp ince ince dilimlediğiniz fileto tavuk göğüslerini bu karışım içerisinde 20 dakika kadar dinlendirin.
3. Un, ince çekilip un haline getirilmiş bayat ekmek içi, tuz, karabiber ve toz kırmızıbiberi geniş bir kapta karıştırın.
4. Sütlü ve yumurtalı karışım içerisinde dinlendirdiğiniz fileto tavuk göğüslerini süzdürün.
5. Marine ettiğiniz fileto tavuk göğüslerini arkalı önlü bayat ekmek unlu ve baharatlı karışıma bulayın.
6. Ayçiçek yağını derin bir tavada kızdırdıktan sonra hazırladığınız bayat ekmek kaplamalı fileto tavuk göğüslerini altın sarısı bir renk alana kadar kızartın. Dinlendirdikten sonra sıcak ya da ılık olarak servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER