Şöbiyet Tarifi
11 votes, average: 3,27 out of 511 votes, average: 3,27 out of 511 votes, average: 3,27 out of 511 votes, average: 3,27 out of 511 votes, average: 3,27 out of 5
3,27/5Toplam: 11 Oy
view 27.880
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
5

Şöbiyet Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Ziyafet sofralarının benzersiz lezzeti! Geleneksel ve unutulmaz lezzet şöbiyet tarifi MigrosTV’de. Şöbiyet tarifi ve daha fazlası; sütlü ve şerbetli tatlılar, dakikalar içerisinde hazırlayacağız kolay tatlı tarifleri, pastalar, kekler ve daha yüzlerce kolay, pratik ve lezzetli tarif, kısa ve kolay videolarla MigrosTV’de!

Şöbiyet Yapımı:

1. Şerbet için: 1 kilo su, 1 kilo şeker ve biraz sıktığımız limonu kaynatın.
2. Kaymak için: 1 litre sütü kaynatın ve süt kaynarken içine yavaş yavaş 500 gramlık irmiğinizi ilave edin. Hazır olan kaymağı sıkma torbasına koyun.
3. Baklavalık yufkalarınızı on kat olacak şekilde çıkartın.
4. Her katına tereyağını sürün.
5. Daha sonra kare şeklinde kesin ve içine hazırlamış olduğunuz kaymak ile cevizi koyun.
6. Üçgen şekilde yufkalarınızı kapatın.
7. Hepsini yaptıktan sonra tepsiye dizip erittiğiniz tereyağını her tarafını yağlanacak şekilde dökün.
8. Üstüne daha önce 200 derecede ısıttığını fırına atın.
9. İyice kızardıktan sonra fırından çıkartıp daha önce sıcak olan şerbetinizi üstüne dökün. Biraz bekledikten sonra servise hazır.

EN ÇOK İZLENENLER