MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kabak Graten Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK25'DK
  • PİŞİRME25'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Kabak graten yapmanın püf noktası kabakları çok kalın dilimlememek. Bu, kabağınızın iyi pişmesini engelleyecek ve sert olmasına neden olacaktır. Kabaklı lezzetler sever misiniz? O halde bu tarifleri de mutlaka izleyin; yoğurtlu kabakyoğurtlu kabak çorbası ve kabaklı soğuk çorba. Ama şimdi, ilk olarak tadına doyamayacağınız Kabak Graten tarifi burada!

Kabak Graten Tarifi
MALZEMELER
  • kabak

    4 adet
  • Migros kaşar

    1 su bardağı rendelenmiş
  • dereotu

    1/2 demet
  • tereyağı

    2 yemek kaşığı
  • Migros un

    2 yemek kaşığı
  • Migros süt

    3 su bardağı
  • karabiber

    Bir tutam
  • Migros tuz

    Bir tutam
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kabakları halka halka doğrayıp tuzlu kaynar suda 3-4 dakika haşlayın ve kevgirle alın. 

  • 2. Adım

    Beşamel sos için küçük bir tencerede tereyağını eritin ve unu kokusu çıkıncaya kadar kavurun.

  • 3. Adım

    Kavrulunca üzerine sütü azar azar ve bir yandan çırparak ekleyin ve kaynayıp koyulaşana kadar sürekli karıştırın.

  • 4. Adım

    Tuz ve karabiberi de ekleyin. 

  • 5. Adım

    Kabakları fırın kabına dizin; üzerine önce dereotu serpiştirin, sonra beşamel sosu dökün. 

  • 6. Adım

    En üste de rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.

  • 7. Adım

    Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.