Spagetti Puttanesca Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,23/5 Toplam: 6.382 Oy
view 52.940
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Spagetti Puttanesca Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Puttanesca sosu, sıcak baharatlı ve kokusu ile davetkar bir İtalyan sosu. Makarnaların üzerine serpilen bu nefis sosun içinde ançüez bulunuyor. Ançüez, genellikle hamsi balığından yapılan yağlı ve tuzlu balık ezmesine verilen isim. Puttanesca sosu ile birleşince ortaya nefis bir tarif çıkıyor. Gelin bu nefis sos nasıl yapılıyor birlikte izleyelim.

MigrosTV’de birbirinden leziz sos tarifleri izleyebilirsiniz. Keçi peynirli dip sos, susamlı dip sos ya da domatesli makarna sosu bunlardan bazıları.

Spagetti Puttanesca Yapımı:

1. Maydanozları kıyın,fesleğenleri ince ve uzun şekilde kesin.
2. Sarımsak, kapari ve ançüezleri kıyın.
3. Geniş bir tencerede sarımsak ve ançüezleri zeytinyağı ile ortalama 3 dakika pişirin ve pul biberi ilave edip pul biberler rengini verene kadar karıştırın.
4. Domates püresini ve küp şeklinde doğranmış domatesleri ekleyip orta ateşte arada karıştırarak pişirin.(ortalama 20 dakika)
5. Zeytin ve kaparileri de ilave edip sos biraz koyulaşana kadar aralarda karıştırarak orta ateşte pişirin.(ortalama 30-40 dakika)
6. Son olarak maydanoz ve fesleğeni ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Sıcak olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER