MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Tatar Böreği Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME25'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Yöresel lezzetleri sevenler, size nefis mi nefis bir tarif önerimiz var!
Meraklılarının kalbini çalan Boşnak böreği olur da Tatar böreği olmaz mı hiç?
Hem de nasıl güzel olur! Gelelim detaylara; Tatar böreği de tıpkı Boşnak böreği
gibi her ne kadar börek olarak anılsa da nefis bir mantı sayılabilir. Un, yumurta,
su, tereyağı toz biber, sarımsak gibi her evde bulunan basit malzemeler ile
şahaneler yaratabileceğiniz bir tarif bu. İşin sırrı ise hamur kıvamını iyi tutturup
güzelce açabilmekte gizli. Sonrasında ise bol yoğurtla, bol sosla keyifli keyifli
tüketmek var. Özellikle kıymalı mantı sevmeyenler için de hoş bir alternatif
olabilecek Tatar böreği, bu akşam yemeğinde yer almak için sabırsızlanıyor
bizden söylemesi. Hadi siz de tüm detaylar için videomuzu izleyin ve
uygulamaya geçin. Şimdiden afiyet olsun!
Tatar böreği tarifi, Tatar böreği nasıl yapılır, Tatar böreği nasıl hazırlanır, Tatar
böreği yapılışı, Tatar böreği hazırlanışı, Tatar böreği malzemeleri, ev yapımı
Tatar böreği, nefis Tatar böreği, Tatar böreği yapımı, pratik Tatar böreği ve
daha birçok farklı yöresel tarif MigrosTV videolarında, bizden ayrılmayın!

Tatar Böreği Tarifi
MALZEMELER
  • un

    4 bardak
  • yumurta

    1
  • tuz

    1 tk
  • su

    aldığı kadar
  • tereyağı

    üzeri için 2 yk
  • toz kırmızı biber

    2 tk
  • pul biber

    1 çk
  • yoğurt

    1 sb
  • sarımsak

    1 diş
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Hamuru öncelikle geniş bir kabın içinde yoğuruyoruz, sonra tezgahda yoğurup dinlenmesi için yarım saat kadar bekletiyoruz.

  • 2. Adım

    Oklava ile hamuru çok ince olmamak kaydıyla açın, sonra oklavaya sarın oklavanın üzerinden kesin ve oklavayı bir cetvel gibi kullanarak bir kez daha bu şekilde kesin.

  • 3. Adım

    Elde ettiğiniz bu uzun şeritleri üçgenler halinde keserek minik parçalara ayırın.

  • 4. Adım

    Derin bir tencerede su kaynatın ve içine 1 kaşık tuz atın. (Eğer hamurunuz yeni yapıldıysa yapışmaması için suya 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koymak çok iyi olacaktır.)

  • 5. Adım

    Su kaynadıktan sonra hamurları içine atın. (Kaşıkla değil mümkünse oklava ile karıştırıyoruz veya tahta kaşığın sapıyla.)

  • 6. Adım

    Hamurumuz pişerken sarımsağı rendeleyin yoğurtla karıştırın.

  • 7. Adım

    Hamur pişince alıp süzgeçle suyunu süzün. Ve servis kabına alın.

  • 8. Adım

    Bir tavaya tereyağı koyup eritin. Eridikten sonra toz ve pul biberi ilave edin.

  • 9. Adım

    Mantıya yoğurdun yarısını ilave edin.

  • 10. Adım

    0. Sonra üzerinde tereyağ gezdirelim.. Sonra kalan yoğurt….İşte hepsi bu kadar buram buram anadolu kokan yöresel doyurucu bir yemek….. Afiyetler olsun.