Tatar Böreği Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
view 74
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
2

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Yöresel lezzetleri sevenler, size nefis mi nefis bir tarif önerimiz var!
Meraklılarının kalbini çalan Boşnak böreği olur da Tatar böreği olmaz mı hiç?
Hem de nasıl güzel olur! Gelelim detaylara; Tatar böreği de tıpkı Boşnak böreği
gibi her ne kadar börek olarak anılsa da nefis bir mantı sayılabilir. Un, yumurta,
su, tereyağı toz biber, sarımsak gibi her evde bulunan basit malzemeler ile
şahaneler yaratabileceğiniz bir tarif bu. İşin sırrı ise hamur kıvamını iyi tutturup
güzelce açabilmekte gizli. Sonrasında ise bol yoğurtla, bol sosla keyifli keyifli
tüketmek var. Özellikle kıymalı mantı sevmeyenler için de hoş bir alternatif
olabilecek Tatar böreği, bu akşam yemeğinde yer almak için sabırsızlanıyor
bizden söylemesi. Hadi siz de tüm detaylar için videomuzu izleyin ve
uygulamaya geçin. Şimdiden afiyet olsun!
Tatar böreği tarifi, Tatar böreği nasıl yapılır, Tatar böreği nasıl hazırlanır, Tatar
böreği yapılışı, Tatar böreği hazırlanışı, Tatar böreği malzemeleri, ev yapımı
Tatar böreği, nefis Tatar böreği, Tatar böreği yapımı, pratik Tatar böreği ve
daha birçok farklı yöresel tarif MigrosTV videolarında, bizden ayrılmayın!

YAPILIŞI:

1. Hamuru öncelikle geniş bir kabın içinde yoğuruyoruz, sonra tezgahda yoğurup dinlenmesi için yarım saat kadar bekletiyoruz.
2. Oklava ile hamuru çok ince olmamak kaydıyla açın, sonra oklavaya sarın oklavanın üzerinden kesin ve oklavayı bir cetvel gibi kullanarak bir kez daha bu şekilde kesin.
3. Elde ettiğiniz bu uzun şeritleri üçgenler halinde keserek minik parçalara ayırın.
4. Derin bir tencerede su kaynatın ve içine 1 kaşık tuz atın. (Eğer hamurunuz yeni yapıldıysa yapışmaması için suya 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koymak çok iyi olacaktır.)
5. Su kaynadıktan sonra hamurları içine atın. (Kaşıkla değil mümkünse oklava ile karıştırıyoruz veya tahta kaşığın sapıyla.)
6. Hamurumuz pişerken sarımsağı rendeleyin yoğurtla karıştırın.
7. Hamur pişince alıp süzgeçle suyunu süzün. Ve servis kabına alın.
8. Bir tavaya tereyağı koyup eritin. Eridikten sonra toz ve pul biberi ilave edin.
9. Mantıya yoğurdun yarısını ilave edin.
10. Sonra üzerinde tereyağ gezdirelim.. Sonra kalan yoğurt….İşte hepsi bu kadar buram buram anadolu kokan yöresel doyurucu bir yemek….. Afiyetler olsun.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER