Tavuklu Börek Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,78/5 Toplam: 6.456 Oy
view 58.706
totalCook
Toplam
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Tavuklu Börek Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Tavuklu lezzetleri seviyoruz! Ancak tavuk pişirirken dikkat etmemiz gereken noktaları da atlamayalım. Öncelikle tavuk suyundan faydalanmayı ihmal etmeyin. Pişirme sırasında içindeki vitamin suyuna geçerek azalabilir. Bu nedenle tavuk suyunu dökmeyin. Bir diğer önemli nokta tavuk etini kömürleştirmemeniz. Alevle teması kanserojen madde oluşumuna neden olabilir.
Şimdi gelin nefis bir tavuklu börek tarifine bakalım.

Tavuklu Börek Yapımı:

1. Tavukları ince dilimler halinde kesip tavada soteleyip kenara alın.
2. Ardından aynı tavada biberi ve kabağı doğrayıp soteleyin ve tavukla karıştırın.
3. Sütü, kremayı ve 1 yumurtayı ekleyip derin bir kasede karıştırın, tavuklu karışımı sos ile karıştırın.
4. Milföy yapraklarına içi koyup sıkıca kapayın, fırça ile yumurta sürüp, üzerine susam ekleyin.
5. 180 derecede milföyler kızarana kadar pişirin.

EN ÇOK İZLENENLER