MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Üçgen Pazı Dolması Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK25'DK
  • PİŞİRME25'DK
  • KİŞİ SAYISI5 Porsiyon

Pazı dolmasının iki kahramanı; pazı yaprağı ve kaliteli pirinç. Migros marka pirinç; ön elemeden geçirilir, ardından elekten geçirilerek kalibrasyon sağlanır. Taş ayıklama makineleri ile ürün taşlardan arındırılır ve hafif tane ayıklama makineleri ile delikli, boş ve hasarlı taneler ayrılarak makinelerden geçirilir ve renkli, çizgili ve lekeli taneler temizlenir. Sofralarınıza ve yemeklerinize bambaşka bir tat katan Migros pirincin hikayesinden kısaca bahsettikten sonra enfes tarifimize geçelim.
Üçgen pazı dolması yapıyoruz, buyurmaz mısınız?

Etli biber dolması, etli domates dolması ve hindi dolması tariflerimizi izlediniz mi?

İyi Tarım, İyi Gelecek!

Analizi yapılmış toprağa, kayıt altına alınmış fideler ekilir.
Ziraat mühendisleri denetiminde, yeterli miktarda, reçeteli zirai ilaçlama yapılır.
Ruhsatlı gübreler gerektiği kadar kullanılır.
Üretimde kullanılacak su analiz edilir ve bitkinin ihtiyacı kadar kullanılır.
Hasat esnasında ilaç kalıntı analizi yapılır. Hasat zamanında temizlik ve hijyen kurallarına uyulur.
Tüm üretim süresince çevre ve insan sağlığına duyarlılık esastır.
Sertifikasyon kurallarına uyan denetim kuruluşlarına, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetki verilir.
Tarladan rafa kadar kayıt altına alınan her üretim aşaması bu yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından denetlenir ve sertifikalandırılır.
Sertifikalandırılmış, sağlıklı ürünler satışa sunulur.

Üçgen Pazı Dolması Tarifi
MALZEMELER
  • pazı

    2 bağ
  • pirinç

    150 gr
  • kıyma

    500 gr
  • ayçiçek yağı

    60 ml
  • domates salçası

    20 gr
  • soğan

    2 adet
  • maydanoz

    1/2 demet
  • nane

    15 gr kuru
  • limon

    Yarım (Sadece suyu)
  • paprika

    Biraz
  • tuz

    Bir tutam
  • karabiber

    Bir tutam
  • su

    Yarım bardak sıcak
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Tencerede kaynayan suya pazı yapraklarını ekleyip 1 dakika sonra çıkarın ve soğuk suya koyun.

  • 2. Adım

    Haşlanan yaprakların ortasındaki sert kısmı bıçak yardımıyla ezin.

  • 3. Adım

    Ardından zeytinyağında ince kıyılmış soğanı kavurup içine ince kıyılmış maydanozu ekleyin.

  • 4. Adım

    Sonra pirinç, limon suyu, domates salçası, nane ve baharatları ekleyip karıştırın ve sıcak su ekleyip pişirin.

  • 5. Adım

    Soğuduktan sonra, en son kıymayı ekleyip,karıştırın.

  • 6. Adım

    Pazı yapraklarının içine dolma içini ekleyip üçgen şeklinde sarın.

  • 7. Adım

    Tencereye dizilen sarmaların üzerine çok az zeytinyağı gezdirin.

  • 8. Adım

    Üzerine kabarmaması için ağırlık olarak tabak kapatılır ve üzerine çıkacak kadar su eklenip pişmeye bırakın.

  • 9. Adım

    Yaklaşık 20-25 dakika pişirin.