Üçgen Pazı Dolması Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,52/5 Toplam: 6.771 Oy
view 48.004
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
5

Üçgen Pazı Dolması Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Pazı dolmasının iki kahramanı; pazı yaprağı ve kaliteli pirinç. Migros marka pirinç; ön elemeden geçirilir, ardından elekten geçirilerek kalibrasyon sağlanır. Taş ayıklama makineleri ile ürün taşlardan arındırılır ve hafif tane ayıklama makineleri ile delikli, boş ve hasarlı taneler ayrılarak makinelerden geçirilir ve renkli, çizgili ve lekeli taneler temizlenir. Sofralarınıza ve yemeklerinize bambaşka bir tat katan Migros pirincin hikayesinden kısaca bahsettikten sonra enfes tarifimize geçelim.
Üçgen pazı dolması yapıyoruz, buyurmaz mısınız?

Etli biber dolması, etli domates dolması ve hindi dolması tariflerimizi izlediniz mi?

İyi Tarım, İyi Gelecek!

Analizi yapılmış toprağa, kayıt altına alınmış fideler ekilir.
Ziraat mühendisleri denetiminde, yeterli miktarda, reçeteli zirai ilaçlama yapılır.
Ruhsatlı gübreler gerektiği kadar kullanılır.
Üretimde kullanılacak su analiz edilir ve bitkinin ihtiyacı kadar kullanılır.
Hasat esnasında ilaç kalıntı analizi yapılır. Hasat zamanında temizlik ve hijyen kurallarına uyulur.
Tüm üretim süresince çevre ve insan sağlığına duyarlılık esastır.
Sertifikasyon kurallarına uyan denetim kuruluşlarına, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetki verilir.
Tarladan rafa kadar kayıt altına alınan her üretim aşaması bu yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından denetlenir ve sertifikalandırılır.
Sertifikalandırılmış, sağlıklı ürünler satışa sunulur.

Üçgen Pazı Dolması Yapımı:

1. Tencerede kaynayan suya pazı yapraklarını ekleyip 1 dakika sonra çıkarın ve soğuk suya koyun.
2. Haşlanan yaprakların ortasındaki sert kısmı bıçak yardımıyla ezin.
3. Ardından zeytinyağında ince kıyılmış soğanı kavurup içine ince kıyılmış maydanozu ekleyin.
4. Sonra pirinç, limon suyu, domates salçası, nane ve baharatları ekleyip karıştırın ve sıcak su ekleyip pişirin.
5. Soğuduktan sonra, en son kıymayı ekleyip,karıştırın.
6. Pazı yapraklarının içine dolma içini ekleyip üçgen şeklinde sarın.
7. Tencereye dizilen sarmaların üzerine çok az zeytinyağı gezdirin.
8. Üzerine kabarmaması için ağırlık olarak tabak kapatılır ve üzerine çıkacak kadar su eklenip pişmeye bırakın.
9. Yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

EN ÇOK İZLENENLER