MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Yarım Saatte Hazır En Pratik Baklava Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME20-25'DK
  • KİŞİ SAYISI15-20 Porsiyon

MigrosTV Şefi Halil Şımır’ın ustalığıyla yarım saatte hazırlayabileceğiniz pratik bir baklava tarifini sizlerle paylaşıyoruz! İftar sofralarınızı şenlendirmek için ideal olan bu tarif, lezzetiyle de göz dolduracak. Hem pratik hem de lezzetli bir tatlı arayanlar için kaçırılmayacak bir tarif!

Rulo baklavanın detaylarını videomuzu adım adım izleyerek siz de kolayca hazırlayabilirsiniz. MigrosTV YouTube kanalına abone olmayı ve diğer harika tarifleri kaçırmamayı unutmayın!

Tarif için ihtiyacınız olan malzemeleri aşağıda yer alan listeden öğrenebilirsiniz. Eksik olan ürünlerinizi Migros mağazaları ya da Migros uygulamasından temin edebilirsiniz.

Eğer hazırsanız tarif detaylarına geçelim!

Ayrıca MigrosTV Youtube kanalını ziyaret etmek için hemen tıklayın!

MigrosTV’nin ilginizi çekebilecek diğer videoları;

Kırmızı etli yemek tariflerini izlemek için tıklayın!

Tavuklu tarifleri izlemek için tıklayın!

Balık tarifleri için tıklayın!

Köfte tarifleri için tıklayın!

Mevsim sebzeleri ile hazırlanan yemek tarifleri için tıklayın!

Hamur işi tarifleri için tıklayın!

Yarım Saatte Hazır En Pratik Baklava Tarifi
MALZEMELER
  • Baklava yufkası

    1 paket
  • Tereyağı

    6 yemek kaşığı
  • Su

    1 su bardağı
  • Toz şeker

    1 su bardağı
  • Toz Antep Fıstığı

    dilediğiniz kadar
  • File Antep fıstığı

    dilediğiniz kadar
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Şerbeti hazırlamak için, su ve şekeri kaynatın. Kaynamaya başladığında limon dilimini ekleyin ve kısık ateşte 15 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.

  • 2. Adım

    Bir sos tenceresinde tereyağını eritin. Altı adet baklava yufkasını üst üste koyup tereyağı sürerek rulo şeklinde sarın. 2 parmak kalınlığında kesip bir fırın kabına dizin.

  • 3. Adım

    Üzerine erimiş tereyağını gezdirin ve önceden ısıtılmış 180°C fırında 30 dakika pişirin.

  • 4. Adım

    Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı geçince üzerine yavaşça soğumuş olan şerbeti dökün ve soğumaya bırakın.

  • 5. Adım

    Soğuduktan sonra Antep fıstığı veya ceviz ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun!