Yoğurt Tatlısı Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,47/5 Toplam: 5.275 Oy
view 78.139
totalCook
Toplam
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Yoğurt Tatlısı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Tatlı tercihlerini kaymaklı tatlardan yana kullananlar bu nefis tarifi kaçırmamalı! Pratik yoğurt tatlısı anlık tatlı krizlerinin de en pratik çözümlerinden. Leziz tarif şimdi MigrosTV’de!

Yoğurt Tatlısı Yapımı:

1. Geniş bir tencereye 3 bardak suyla 3 bardak şekeri ekleyin, kaynatın.
2. Limon suyunu ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
3. Yumurta ve şekeri şekerler eriyene kadar bir kapta çırpın; yoğurt, vanilya, kabartma tozu ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
4. İrmik ve unu da ekleyip karıştırın.
5. Yağlayıp unladığınız kabın içine hazırladığınız karışımı dökün ve 175 derecede kekinizi pişirin. (Pişip pişmediğini kekin renk almaya başlayınca tam ortasına kürdan sokarak anlayabilirsiniz kürdan temiz bir şekilde çıkıyorsa kekiniz pişmiştir.)
6. Fırından çıkardığınız kekin üzerine soğuttuğunuz şurubu dökün.
7. Şurubunu çektikten sonra buzdolabında dinlendirin. Soğuk olarak kaymakla servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER