Yumurtalı Ekmek Kâseleri Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3,00/5 Toplam: 1 Oy
view 4.135
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
2

Yumurtalı Ekmek Kâseleri Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Nefis yemek tarifleri MigrosTV’de. Bu kez sırada yumurtalı ekmek tarifleri var… Kahvaltıların göz bebeği, zor zamanların kurtarıcısı kolay tarifimizi kaçırmayın!

Püf noktası:

Pişirme süresini; yumurtaların kıvamı ve damak tadınıza göre ayarlayabilir, azaltıp arttırabilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Kaşar peyniri yanı sıra arzu ettiğiniz kahvaltılık malzemeleri de ekleyebilirsiniz.

Yumurtalı Ekmek Kâseleri Yapımı:

1. Mutfak tezgahı üzerine aldığınız tam tahıllı tost ekmeklerinin kenar kısımlarını kesin. Küçük bir merdane yardımıyla üzerinden geçip inceltin.
2. Isıya dayanıklı yuvarlak fırın kaplarını az miktarda zeytinyağıyla yağlayıp tost ekmeklerini çukur olacak şekilde yerleştirin. Kalan zeytinyağını da üzerlerine sürün.
3. Rendelenmiş kaşar peyniri, küp şeklinde doğranmış dolmalık sarı biber, ince kıyılmış maydanoz ve taco baharatı ile doldurun.
4. Nemli bir bez yardımıyla sildiğiniz kestane mantarlarını ince ince dilimleyin. Ekmek kaseleri içerisine yumurtaları kırıp mantar dilimlerini ekledikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 8-10 dakika kadar pişirin.
5. Fırından çıkardığınız yumurtalı ekmek kaselerini sıcak olarak servis edin. Arzuya göre yeşillikler ile süsleyin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER