Zeytinyağlı Bezelye Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,18/5 Toplam: 5.291 Oy
view 42.451
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Zeytinyağlı Bezelye Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Geleneksel zeytinyağlı tariflerinden zeytinyağlı bezelyeyi bir de böyle deneyin! Pratik zeytinyağlı tarifleri MigrosTV’den; lezzet katması sizden! Unutmadan, zeytinyağlı taze fasülye tarifimizi izlediniz mi?

Zeytinyağlı Bezelye Yapımı:

1. Bezelyeyi yıkayıp süzün. Soğanı yemeklik doğrayın.
2. Havuçların ve patateslerin kabuklarını soyarak küp küp doğrayın.
3. Yemeği pişireceğiniz tencereye zeytinyağını koyun ve kızdırın.
4. Soğanı ve havuçları tencereye alın, soğanlar pembeleşinceye kadar orta ateşte kavurun.
5. Salçayı tencereye ekleyin ve 1-2 dakika kavurun.
6. Sırasıyla süzdüğünüz bezelyeyi, sonrada küp küp doğradığınız patetesi tencereye ekleyin.
7. 1-2 dakika daha kavurun.
8. Üzerini geçecek kadar su ekleyin.
9. Tuzunu ayarlayın ve orta ateşte tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar (30 dakika kadar) kısık ateşte pişirin.

EN ÇOK İZLENENLER