MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kandil Simidi Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK25'DK
  • PİŞİRME15'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Türk Mutfağı‘nın en sevilen lezzetlerinden birini yapıyoruz; Kandil simidi. Bu pratik tarif nasıl yapılır diyorsanız buyurun MigrosTV’ye.

Kandil Simidi Tarifi
MALZEMELER
  • margarin

    200 gr (oda sıcaklığında)
  • -yumurta- (sarısı hamura, beyazı dışına)

    2 adet
  • Migros zeytinyağı

    Yarım çay bardağı
  • sirke

    2 yemek kaşığı
  • Migros toz şeker

    2 yemek kaşığı
  • Migros tuz

    2 çay kaşığı
  • kabartma tozu

    1 paket
  • Migros un

    4 su bardağı
  • Susam

    200 gr
  • Çörek otu

    Arzu edilen miktarda
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Oda sıcaklığındaki yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın.

  • 2. Adım

    Geniş bir yoğurma kabına 4 su bardağı unu ekleyin ve ortasına çukur açın.

  • 3. Adım

    Açtığınız çukurun içine margarini, yumurta sarılarını ve geri kalan tüm malzemeyi ekleyerek ele yapışmayan bir kıvama gelinceye kadar yoğurun.

  • 4. Adım

    Kıvama gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.

  • 5. Adım

    Kopardığınız hamurları tezgah üzerinde yuvarlayarak parmak genişliğinde rulolar oluşturun ve daire şeklinde birleştirin.

  • 6. Adım

    Hazırladığınız simitleri yağlı kağıt ya da silpat serilmiş fırın tepsisine 1-2 cm aralıklarla dizin.

  • 7. Adım

    Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın.

  • 8. Adım

    Yumurta aklarına şekillendirdiğiniz simitleri batırın ve simitlerin tamamına sürün.

  • 9. Adım

    Sırasıyla isteğinize göre simitleri çörek otu ve susama bulayın.

  • 10. Adım

    0. 200 derece önceden ısıtılmış fırında simitlerin üzeri kızarana kadar pişirin.