MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kilis Kebabı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK25'DK
  • PİŞİRME35'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Yöresel kebap tarifimiz ile karşınızdayız. 2014’ün ilk günlerinde kendimize şöyle nefis bir kebap ziyafeti verelim istedik. Tenceremizin baş misafiri patlıcan; ardından nefis baharatlar, en iyi etimizden kıyma ve salçalar da yerini aldı. Kilis kebabımız bir güzel oldu ki ne siz sorun ne biz söyleyelim. Hele bir de kolay yemek tarifleri ile karşınızda olmanın keyfi bir başka… Hatta evet, söylemeyelim direkt yiyelim! Siz de buyurmaz mısınız?

Kilis Kebabı Tarifi
MALZEMELER
  • patlıcan

    1 Kg
  • kıyma  

    750 Gr
  • sıvı yağ

    2 yemek kaşığı
  • tuz

    Bir tutam
  • su

    Biraz
  • soğan

    2
  • dolmalık yeşil biber

    2
  • dolmalık kırmızı biber

    2
  • limon

    1
  • şeker

    1 tatlı kaşığı
  • domates salçası

    1 çorba kaşığı
  • biber salçası

    1 çorba kaşığı
  • domates

    4-5
  • karabiber

    Bir tutam
  • yenibahar

    Bir tutam
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Patlıcanları yıkayın.

  • 2. Adım

    Kabuklarını soyduktan sonra boylamasına ikiye kesin ve 2 parmak kalınlığında doğrayın. 

  • 3. Adım

    Kıymayı geniş bir kaba alın.

  • 4. Adım

    Üzerine tuz, karabiber, yenibahar ekleyin.

  • 5. Adım

    İyice yoğurduktan sonra ceviz iriliğinde köfte haline getirin.

  • 6. Adım

    Şişe sırasıyla 1 adet köfte ve 1 adet patlıcan olacak şekilde dizin; ızgarada arkalı önlü pişirin.

  • 7. Adım

    Bir tencereye sıvı yağı koyup, kızdırın.

  • 8. Adım

    Halka olarak doğradığımız soğanları pembeleşinceye dek kavurun.

  • 9. Adım

    İnce ince doğradığınız sivri ve kırmızı biberi ekleyin ve birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.

  • 10. Adım

    Izgarada pişirdiğimiz köfte ve patlıcanları ,biber ve domates salçasını koyalım ve suyunu ilave edin.

  • 11. Adım

    Su kaynamaya başladığında tuz, karabiber, yenibahar ve 1 adet limonun suyunu ekleyin.

  • 12. Adım

    Kabuklarını soyduğunuz ve halka şeklinde kestiğiniz domates dilimlerini kebabın üzerine dizin.

  • 13. Adım

    3. Domates dilimleri yumuşadığında tencereyi ateşten alıp, servis yapın. Afiyet olsun. Sağlıklı ve lezzetli et yemeklerinin sırrı iyi ettedir. Migros'tan aldığınız etler güvenilirdir. Migros, Türkiye'nin her yöresinden düzenli olarak denetlediği iş ortağı çiftçilerden Türkiye'nin en büyük işletme kapasiteli kendi tesisine alım yaparak işler. Migros'taki tüm etler, Gıda - Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın belirlediği esaslara uygun şekilde çiftlikten sofraya kadar %100 veteriner hekim kontrolünde takip edilir. Migros Gıda Güvenliği Sistemi kapsamında 60 kişilik uzman kalite ekibi, 220 kalite kontrol noktasında denetimleri gerçekleştirir. Etler et işletme tesislerinden size ulaşana kadar 0-4 °C'de soğuk zincir ile her aşamada korunmaktadır.Migros'ta et reyonları her gün yeniden taze ürünler ile hazırlanır. Migros Perakende Akademisi, Taze Gıda Fakültesi, Et bölümünde eğitim göre kasaplar etleri sizin için hazırlar. Lezzetli, her damağa uygun %100 dana etinden üretilen köfteler, özel soslarla tatlandırılmış fırınlık ya da ızgaralık ve ihtiyacınız olan tüm etler sizin için hazırlanır. İyi et, iyi gelecek demektir.