MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Enginar Dolması Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK25'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Zeytinyağlı sofraların yıldızı enginar; biberin, patlıcanın ve daha birçok sebzenin dolma olduğunu görüp öylece durur mu, yapıştırmış cevabı; “Benden de dolma olur hem de hepsinden daha güzel olur!”

Yani… Tabii ki böyle olmamış. Belki de her malzemeyi öğününe katık, yemeğine malzeme edebilen hünerli eller, bir zaman gelmiş ve enginardan da dolma yaparak adeta harikalar yaratmış. Neyse, hikayeyi bir kenara bırakıp lezzetli tarife yoğunlaşalım ne dersiniz?

Genel olarak zeytinyağlı yemek hali ile tanıdığımız enginar, bu kez dolma hali ile zor beğenen damakları karşılamaya hazır. Hafif bir sofra hazırlamak isteyenlerin, diyet yapanların, ana yemeğe iddialı bir başlangıç yapmak isteyenlerin bayılacağı tarifin tüm detayları için videomuzu izleyin. Şimdiden afiyet olsun!

Enginar dolması tarifi, enginar dolması yapımı, enginar dolması hazırlanışı, enginar dolması nasıl yapılır, enginar dolması nasıl hazırlanır ve daha birçok hafif alternatif için bizi takip etmeye devam edin.

Enginar Dolması Tarifi
MALZEMELER
  • enginar

    2
  • karabiber

    1/2 çk.
  • nane

    1/2 çk.
  • pul biber

    1/2 çk.
  • kimyon

    1/2 çk.
  • salça

    1 tk.
  • soğan

    1
  • tuz

    1 tk.
  • pirinç

    1 sb.
  • zeytinyağı

    1/2 çb.
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Uygun bir tava içerisine zeytinyağı ve soğan koyarak soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından salçayı ilave edip kavurmaya devam edin.

  • 2. Adım

    Kavrulan salça ve soğanlara baharatları ilave edip karıştırın ve su ekleyip pirinçleri tava içerisine koyun.

  • 3. Adım

    Pirinçler suyu çekene kadar pişirin. Daha sonra soğuması için kenarda bekletin.

  • 4. Adım

    Ardından soğumuş olan iç harcı temizlenmiş enginarların içerisine ve yaprakların aralarına doldurup derince bir tencere içerisine oturtun.

  • 5. Adım

    Tencerenin dibine 2 su bardağı sıcak su koyup yüksek ateşte pişirin. Su kaynamaya başladığı zaman ocağın altını kısıp ağır ateşte 45 dakika boyunca pişirin. Sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.