MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Etli Biber Dolması Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Etli Biber Dolması Tarifini bir de bizden dinlemeye ne dersiniz? Bu sefer iyi et ile dolmalık biberi bir araya getiriyoruz. MigrosTV’de kolay yemek tariflerini kaçırmayın.

Dolmanın yanına nefis bir pilav yapalım mı? Mesela bulgur pilavı, patlıcanlı pilav ya da perde pilavı.
Sağlıklı ve lezzetli et yemeklerinin sırrı iyi ettedir. Migros'tan aldığınız etler güvenilirdir. Migros, Türkiye'nin her yöresinden düzenli olarak denetlediği iş ortağı çiftçilerden Türkiye'nin en büyük işletme kapasiteli kendi tesisine alım yaparak işler. Migros'taki tüm etler, Gıda - Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın belirlediği esaslara uygun şekilde çiftlikten sofraya kadar %100 veteriner hekim kontrolünde takip edilir. Migros Gıda Güvenliği Sistemi kapsamında 60 kişilik uzman kalite ekibi, 220 kalite kontrol noktasında denetimleri gerçekleştirir. Etler et işletme tesislerinden size ulaşana kadar 0-4 °C'de soğuk zincir ile her aşamada korunmaktadır.Migros'ta et reyonları her gün yeniden taze ürünler ile hazırlanır. Migros Perakende Akademisi, Taze Gıda Fakültesi, Et bölümünde eğitim göre kasaplar etleri sizin için hazırlar. Lezzetli, her damağa uygun %100 dana etinden üretilen köfteler, özel soslarla tatlandırılmış fırınlık ya da ızgaralık ve ihtiyacınız olan tüm etler sizin için hazırlanır. İyi et, iyi gelecek demektir.
Etli Biber Dolması Tarifi
MALZEMELER
  • dolmalık biber

    1 kg
  • kıyma

    500 gr
  • soğan

    3 adet
  • domates

    2 adet
  • tereyağı

    2 çorba kaşığı
  • su

    1/4 su bardağı
  • pirinç

    1/2 su bardağı
  • maydanoz

    1/2 demet
  • dereotu

    1/4 demet
  • nane

    1/4 demet
  • tuz

    1/2 tatlı kaşığı
  • tuz

    1 tatlı kaşığı
  • karabiber

    Bir tutam
  • zeytinyağı

    1 yemek kaşığı
  • domates salçası

    1 yemek kaşığı
  • et suyu

    1/2 bardak
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp doldurmak için hazırlayın.

  • 2. Adım

    Domateslerden dolmalara kapak kesip geriye kalanını rendeleyin.

  • 3. Adım

    Maydanoz, dereotu ve naneyi kıyın.

  • 4. Adım

    Tereyağını bir tavada eritin ve soğanları orta ateşte renk değiştirmelerine izin vermeden karıştırarak pişirin.

  • 5. Adım

    Geniş bir kapta kıyma, pirinç, domates rendesi, su, kıyılmış yeşillikler, soğan, tuz ve karabiberi iyice karıştırın.

  • 6. Adım

    Biberleri hazırladığınız içle biraz boşluk bırakarak doldurun ve kapaklarını takıp tencereye sıkıca dizin.

  • 7. Adım

    Salça, zeytinyağı, su ve tuzu bir kapta karıştırın.

  • 8. Adım

    Yapmış olduğunuz sosu da tencereye ekleyip pirinçler şişip biber yumuşayana kadar dolmaları orta ateşte pişirin.(suyu çok azalırsa azar azar su ekleyin.) Sıcak olarak ve çırpılmış yoğurtla servis edin.