Terbiyeli Köfte Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,86/5 Toplam: 6.223 Oy
view 71.677
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

MALZEMELER

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

[ssba]

Terbiyeli Köfte Tarifimiz sofralarınıza farklı bir alternatif oluyor.Yöresel tatlardan biri olan terbiyeli köfte, iyi et ile bütünleşmiş pirinç tanelerinin terbiyeli suda pişirilmesi ile meydana geliyor. Farklı köfte tariflerinden hoşlananlar için ideal bir alternatif olan terbiyeli köfte, tadı ile kendinizi Anadolu’nun lezzet duraklarında hissettirecek.

Sağlıklı ve lezzetli et yemeklerinin sırrı iyi ettedir. Migros’tan aldığınız etler güvenilirdir. Migros, Türkiye’nin her yöresinden düzenli olarak denetlediği iş ortağı çiftçilerden Türkiye’nin en büyük işletme kapasiteli kendi tesisine alım yaparak işler. Migros’taki tüm etler, Gıda – Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın belirlediği esaslara uygun şekilde çiftlikten sofraya kadar %100 veteriner hekim kontrolünde takip edilir. Migros Gıda Güvenliği Sistemi kapsamında 60 kişilik uzman kalite ekibi, 220 kalite kontrol noktasında denetimleri gerçekleştirir. Etler et işletme tesislerinden size ulaşana kadar 0-4 °C’de soğuk zincir ile her aşamada korunmaktadır.Migros’ta et reyonları her gün yeniden taze ürünler ile hazırlanır. Migros Perakende Akademisi, Taze Gıda Fakültesi, Et bölümünde eğitim göre kasaplar etleri sizin için hazırlar. Lezzetli, her damağa uygun %100 dana etinden üretilen köfteler, özel soslarla tatlandırılmış fırınlık ya da ızgaralık ve ihtiyacınız olan tüm etler sizin için hazırlanır. İyi et, iyi gelecek demektir.

YAPILIŞI:

1. Kıyma, yıkanıp süzülmüş pirinç, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi bir kaba alın ve yoğurun.
2. Hazırladığınız karışımı elinizle yuvarlayıp cevizden küçük toplar haline getirin ve unlanmış tepside çevirin.
3. Tencerede kaynamakta olan suyun içine hazırlamış olduğunuz köfte toplarını atın, orta ateşe alın ve köfteler pişene kadar ortalama 25 dakika pişirin.
4. Yumurta sarıları, yoğurt, limon suyunu bir kapta karıştırın, içine biraz köftenin piştiği sudanda ekleyin tekrar karıştırın.
5. Terbiyeyi köftelerin üstüne karıştırarak dökün.
6. İsterseniz terbiyeli köftelere tuz, karabiber ekleyin ve karıştırın.
7. Köfteleri kısık ateşte kaynama noktasına getirin ve ateşten alın.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER